fbpx

Opnieuw gestrande Fyra

27 mei 2012 22:34

Een Fyra heeft zondagavond ruim anderhalf uur stilgestaan bij Roelofarendsveen. De Fyra van Amsterdam naar Breda hield er rond 20.30 uur opeens mee op wegens materieelproblemen. "Ontzettend vervelend", zegt een woordvoerder van de NS. Vrijdag strandde er ook al een Fyra, toen vanwege een defecte bovenleiding.

Voor de ongeveer 250 passagiers is in de barloze trein geen water beschikbaar, terwijl de airconditioning was uitgevallen. "Heel vervelend met dat warme weer." De zegsvrouw verwacht dat een andere locomotief de reizigers rond 22.15 uur terugbrengt naar Schiphol. Dan gaan ook de stroom en de airco weer aan.

De Fyra wordt dit weekend ook gebruikt door internationale reizigers. Reizigers naar Brussel nemen vanaf Amsterdam, Schiphol of Rotterdam de Fyra naar Breda, en stappen aldaar over naar België. Voor deze reizigers wordt er vanaf Schiphol een vervangende bus geregeld. Reizigers naar Breda zouden van een volgende trein gebruik kunnen maken. Maar in hoeverre dat plan nog door gaat is onbekend, rond half elf is namelijk het treinverkeer van en naar Breda stil komen te liggen. Oorzaak is een aanrijding met een persoon. Het treinverkeer wordt naar verwachting van ProRail zondag niet meer hervat.

Gedupeerde reizigers worden in elk geval op Schiphol opgevangen. Ze kunnen aanspraak maken op de compensatieregeling. De gedupeerde trein was om 19:57 uur uit Amsterdam vertrokken.