fbpx
Ski-Thalys, Thalys

Per trein op wintersport

04 okt 2016 13:33

Met de trein op wintersport? Dat kan. Er rijden ook in de winter van 2016/2017 weer diverse treinen speciaal voor wintersporters. Uiteraard de Ski-Thalys. Nieuw dit jaar is een wekelijkse nachttrein van de Treinreiswinkel naar de Oostenrijkse Alpen. Een overzicht van de rechtstreekse treinen naar de sneeuw.

Zoek treinkaartjes

De treinen naar de sneeuw:

 • De Ski-Thalys is de enige rechtstreekse trein naar de Franse alpen. Deze trein gaat naar Bourg st. Maurice en stopt onderweg o.a. te Aime la Plagne, Albertville, La Plagne, Les Arcs, Moûtiers, Val Thorens). Trein rijdt in het winterseizoen alleen zaterdags, boekbaar via NS International
 • De Treinreiswinkel start met de Alpen Express. Vanuit Den Haag via Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Eindhoven en Venlo gaat er wekelijks een nachttrein rijden naar de Oostenrijkse Alpen. Te boeken via de Treinreiswinkel. Deze trein vervangt de Austria Express.
 • Liever overdag naar de Oostenrijkse Alpen? Maak dan gebruik van de Krokus Express. Deze rijdt alleen rond de Krokusvakantie. Te boeken via de Treinreiswinkel.
 • Verder rijdt er vanuit Düsseldorf dagelijks een EuroNight-nachttrein naar München en Innsbruck, deze komt in plaats van de huidige City Night Line Amsterdam – München (- Innsbruck). Vanuit Nederland is er dus een overstap nodig.
 • Naar Zwitserland rijdt er op enkele dagen een nachttrein Den Haag – Amsterdam – Chur
 • Naar Italië rijdt er op enkele dagen een nachttrein Den Haag – Amsterdam – Bolzano. Op overige momenten kan er gereisd worden tot Innsbruck met aanvullende bustransfer.

Ski-Thalys: wintersport per trein naar de Franse alpen
De SkiThalys rijdt in het winterseizoen zaterdags vanuit Nederland rechtstreeks naar de Franse Alpen. Deze trein rijdt vanaf 24 december 2016 t/m 1 april 2017. Deze trein is sinds 8 september voor heel het seizoen te boeken. Vroegboekers kunnen een kaartje vinden vanaf 65 euro per enkele reis, maar niet voor het hoogseizoen. 
Zoals de naam aangeeft is de Ski-Thalys een speciale trein voor wintersporters. In slechts 6 uur bereikt de trein vanuit Rotterdam de Franse Alpen. De trein vertrekt zaterdags uit Amsterdam om 5:40u en 6:25u uit Rotterdam. In Frankrijk wordt er gestopt op de volgende wintersport plaatsen: Albertville, Moutiers Salins, Aime la Plagne, Landry en eindbestemming Bourg St. Maurice. Daarnaast zijn er andere wintersportbestemmingen per bustransfer bereikbaar. Ook de terugreis vindt op zaterdag plaats, dan wordt Rotterdam bereikt om 23:33u en 0:12u eindbestemming Amsterdam.

Wintersport per trein naar Oostenrijk
Goed nieuws! Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Den Bosch, Eindhoven en Venlo rijden er in de winter van 2016/2017 rechtstreekse wintersporttreinen naar de Oostenrijkse Alpen. 

Treinen naar Oostenrijk Vertrekt Retourprijs zit Retourprijs lig6
Nachttrein Düsseldorf-Innsbruck Dagelijks (met overstap) ?
Alpen Express (nachttrein Vrijdags vanaf Den Haag va € 99 t/m 179 € 139 t/m 239
Krokus Express (dagtrein) Za 18 of 25 februari € 149
 • Alpen Express: Den Haag – Amsterdam – Oostenrijkse Alpen (nachttrein) 
  Heenreis: Iedere vrijdag van 18 december 2015 t/m 18 maart 2016.
  Terugreis: Iedere zaterdag van 19 december 2015 t/m 19 maart 2016.
  Opstappen in Nederland: Den Haag HS, Leiden, Haarlem, Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Bosch, Eindhoven, Venlo
  Wintersporbestemmingen Oostenrijk: divers. Eén treindeel brengt wintersporters naar Schladming via o.a. Kirchberg in Tirol, Zell am See en Bischfshofen. Het deel naar Bludenz stopt onder andere te Innsbruck, Ötztal, Landeck en St Anton am Arlberg.
  Tarieven (retour): 
  Zitplek vanaf 99 euro (aanbieding, beperkt) tot 179 euro tijdens hoogseizoen
  Lig 6 (3 bedden boven elkaar): vanaf 139 euro tot 239 euro (hoogseizoen)
  Lig 4 (2 bedden boven elkaar): vanaf 199 euro tot 299 euro (hoogseizoen)
  Slaaprijtuig per coupé 725 euro tot 945 euro (tot 3 slaapplekken, dus vanaf 242 euro p.p.)
  Er komen nog boekingskosten bij.
  Te koop bij: de Treinreiswinkel
 • City Night Line: Amsterdam – München – Innsbruck (nachttrein)
  Opmerking: RIJDT NIET MEER. Alternatief: Euronight Düsseldorf – Innsbrück. Vanuit Amsterdam dus met één overstap.
  Te koop bij: Bahn.de en Treinreiswinkel
 • Krokus Express: Den Haag – Schladming / Bludenz (dagtrein voor wintersporters) 
  Heenreis:  
  Zaterdag 18 of 25 februari 2017
  Terugreis: Zaterdag 25 februari of 4 maart 2017
  Opstapplaatsen in Nederland: Den Haag HS, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht, Arnhem
  Bestemmingen Oostenrijk: divers. Eén treindeel brengt wintersporters naar Schladming via o.a. Kirchberg in Tirol, Zell am See en Bischfshofen. Het deel naar Bludenz stopt onder andere te Innsbruck, Ötztal, Landeck en St Anton am Arlberg.
  Treinkaartjes tarieven:  Retourticket 2e klas 149 euro, 1e klas 179 euro. Er komen nog boekingskosten bij.
  Te koop: Uitsluitend Treinreiswinkel
 • Sneeuw Express: Den Haag – Bludenz / Bischofshofen (nachttrein)
  Vervangen door de Alpen Express

Wintersport per trein naar Zwitserland
De nachttrein Amsterdam – Zürich rijdt niet meer in 2017. Wel laat de Treinreiswinkel op vrijdagavond 17 en 24 februari en vrijdagavond 3 maart 2017 een nachttrein vanuit Den Haag via Amsterdam naar Chur rijden. Deze trein rijdt via Oostenrijk. Je kunt ook heenreizen op 11 februari, maar dan gaat de reis met een dagtrein en moet je overstappen in Basel.
De terugreis vindt plaats op zaterdagavond 18 en 25 februari en vrijdag 4 maart 2017. Tickets zijn hier te boeken. Je kunt ook terugreizen op 11 maart, maar dan reis je met een dagtrein en moet je één keer overstappen.

Nieuw: rechtstreeks per trein naar Italië
De Treinreiswinkel introduceert eveneens een nachttrein naar Italië. Dat is nieuw. Deze trein stopt te Vipiteno,Fortezza, Bressanone, Chiusa, Ponte Gardena en eindbestemming Bolzano. Deze nachttrein vertrekt uit Nederland op vrijdagavond 17 en 24 februari en 3 maart 2017. De terugreis is een avond later, dus 18, 25 februari en 4 maart. Op 11 februari kun je heenreizen per reguliere dagtrein, met overstaps in Frankfurt en München. Op 11 maart kun je op een zelfde manier terugreizen per dagtrein. Treintickets voor de nachttrein naar Italie zijn hier te koop.