fbpx

‘Spoorsector vreest dat vakkennis verloren gaat’

23 mrt 2017 16:10

Zeventig procent van de mensen die in de spoorsector werken, maakt zich zorgen dat er geen goede kennisoverdracht is van de oudere naar de jongere spoormedewerker. Daardoor dreigt veel specialistische vakkennis in deze sector verloren te gaan. Dat is de conclusie van het Rail Carrière Onderzoek 2017, waaraan 1879 mensen deelnamen.

Vooral mensen uit de spoorsector (68%) hebben deelgenomen aan het onderzoek, maar ook een groep rekent zichzelf in de categorie overige sectoren (31%). Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van SpoorPro.

Uit het onderzoek blijkt ook dat er ook delen zijn in de spoorsector waar de angst voor slechte kennisoverdracht kleiner zijn. Binnen de aannemerij (81 procent) en het infrabeheer (79 procent) zijn de zorgen het grootst, bij producenten (44 procent) en vervoerders (66 procent) maken minder mensen zich zorgen. Ondanks dat er zorgen zijn over de kennisoverdracht, zijn de deelnemers in het algemeen erg tevreden over de spoorsector. Ruim 90% zegt trots te zijn op de eigen sector.