fbpx

Sprekende informatiezuil meldt bustijden

29 jul 2009 15:09

Op station ’s-Hertogenbosch zijn de eerste nieuwe digitale busborden voor de actuele vertrektijden bevestigd. Deze worden de komende maanden getest. Ook komt er een speciale zuil voor mensen met een visuele beperking.

Op de borden kan de busreizigers binnenkort zien hoe lang ze nog op de bus moeten wachten. Als een bus vertraagd is, dan wordt de informatie automatisch bijgesteld. In de wachtruimte en bij de kaartverkoop van het Centraal Station komen ook borden te hangen. Op een speciale zuil voor mensen met een visuele beperking kunnen zij het lijnnummer van hun bus intypen, waarna de actuele vertrektijd wordt uitgesproken.

Als de testfase goed is verlopen, komen begin volgend jaar bij 30 haltes verspreid door de stad ook digitale busborden. In onder meer Tilburg, Oosterhout en Dongen staan al soortgelijke busborden.

Naast ’s-Hertogenbosch komen ook in Waalwijk, Oud-Gastel, Roosendaal, Bergen op Zoom, Uden, Veghel, Grave en Oss deze nieuwe busborden. Bij minstens twintig veelgebruikte bushaltes komen bovendien kleinere uitvoeringen.
Bij het systeem zijn veel partijen betrokken zoals de gemeenten en de vervoersbedrijven Arriva en Veolia. De provincie betaalt het grootste deel van de investering, ruim € 3 miljoen.

Bron: www.verkeersnet.nl