fbpx

Zonder auto met autoslaaptrein naar Milaan

14 nov 2014 10:53

UPDATE. Helaas gaat de autoslaaptrein in 2015 toch niet rijden, lees hier meer.

Milaan wordt in het voorjaar en de zomer weer even rechtstreeks per nachttrein bereikbaar vanuit Nederland. De autoslaaptrein Den Bosch – Alessandria gaat speciaal voor reizigers zonder auto stoppen te Milaan (station Lambrate). Verder gaat de autoslaaptrein Den Bosch – Koper stoppen te Ljubljana, ook speciaal voor reizigers zonder auto.

Milaan was in het verleden rechtstreeks per OverNightExpres vanuit Nederland bereikbaar. Later startte City Night Line een treindienst Amsterdam – Milaan. Maar sinds 2009 rijdt er geen rechtstreekse trein meer naar de Italiaanse modestad. Herik Rail had weliswaar plannen voor een nachttrein Amsterdam – Milaan, maar daar is vooralsnog weinig van terecht gekomen. 

De Autoslaaptrein Den Bosch – Milaan – Alessandria gaat rijden in de periode 22 mei t/m 28 augustus. In die periode vertrekt de trein vrijdags uit Den Bosch en komt de trein zaterdags waarschijnlijk rond 9:15u aan in Milaan. Ruim een uur later is de trein op het eindstation Alessandria. Zaterdag vertrekt de trein rond 17:05 weer uit Alessandria en zal de trein omstreeks 18:20u uit Milaan vertrekken. Zondagochtend rond 9:43u is de trein dan weer in Den Bosch.

Wie naar Milaan wil gaan, boekt een kaartje Den Bosch – Alessandria zonder auto en stapt in Milaan uit. Een enkele reis in een 6-persoons ligcabine is beschikbaar voor 79 tot 115 euro. Een plek in een 4-persoons ligcabine kost 89 tot 149 euro. De terugreis is in het algemeen goedkoper. De tarieven hangen af van de datum. Het is nu al mogelijk om een kaartje te reserveren.

Naast auto’s en motoren, zal er in 2015 meer aandacht geschonken worden aan het meenemen van fietsen met de autoslaaptrein. "Hier is steeds meer vraag naar gezien de groei de afgelopen seizoenen. Het aantal fietsplaatsen per vertrek en bestemming is daarom ook uitgebreid", zegt het bedrijf in een toelichting.