fbpx

Geen tram en metro rond Amsterdam CS na rook en botsing

Rond 16:30 uur is zaterdagmiddag een metro met reizigers op een lege metro gebotst. Daarbij raakte 25 tot 30 mensen licht gewond. Een half uur eerder werd het metrostation van Amsterdam Centraal al ontruimd vanwege rookontwikkeling.

Het metro ongeluk vond plaats bij de Amsterdamse Wibautstraat. Volgens AT5  was de metro met passagiers onderweg vanuit Zuidoost als lijn 54. De metro zou gebotst zijn met een tegemoetkomende lege metro. 

De Inspectie Verkeer en Waterstaat is inmiddels een onderzoek begonnen naar de oorzaak.

Rook
Een half uur eerder was het metrostation van Amsterdam Centraal al ontruimd vanwege rookontwikkeling.  Ook de metrostations Waterlooplein en Nieuwmarkt zijn na de rookontwikkeling ontruimd. De oorzaak van de rookontwikkeling wordt onderzocht, meldt een woordvoerder van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB.

Trams
De metro´s die via het Waterlooplein en de Nieuwmarkt naar het Centraal Station rijden, werden ingekort tot Weesperplein. Na het ongeluk is de metro verder ingekort. Vanwege de rookontwikkeling was ook het tramverkeer rond Amsterdam Centraal al aangepast. Zo reden de trams 1, 2, 5 en 7 niet via Amsterdam Centraal. 

Reisadvies
Tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Amstel kunnen reizigers ook reizen met de trein. Daarnaast rijden er pendelbussen die de uitgevallen metro´s vervangen.