fbpx
Foto Pia Jansingh

NS: Aangepaste dienstregeling ook woensdag nodig – 23 januari

22 jan 2013 18:39

Volgens de Nederlandse Spoorwegen en ProRail blijft de aangepaste dienstregeling nodig. Dit vanwege mogellijke strenge vorst en de combinatie met de eerdere sneeuwval. Reizigersvereniging Rover – en waarschijnlijk ook vele reizigers – zijn teleurgesteld over het besluit.

"Het is wel weer eens tijd om terug te schakelen naar de gewone dienstregeling" zegt een woordvoerder van de vereniging. Maar dat zit er dus morgen nog niet in.

Nieuwe sneeuw en strenge vorst hebben zondag, maandag en de afgelopen week voor de nodige problemen gezorgd, maar sinds er geen nieuwe sneeuw meer is gevallen vallen de problemen mee.

NS wil het zekere voor het onzekere nemen, en twittert: "niet leuk, maar wel nodig". Met de aangepaste dienstregeling valt 20 procent van alle treinen uit. Op sommige trajecten valt echter de helft of meer van het aantal treinen uit. Vooral spitsreizigers tussen Vlaardingen en Rotterdam moeten inleveren: van 8 treinen per uur, naar 2 treintjes per uur.

De reisplanner wordt op dit moment aangepast. In de loop van de avond kan de treinreis voor morgen gepland worden. Bij Arriva, Syntus, Connexxion en Veolia rijden overigens alle treinen normaal.

Op een kaart van OpenOV wordt overzichtelijk de actuele treinuitval getoond. De kaart toont het aantal treinritten voor het komend uur, en het precentage treinen wat daarvan niet rijdt. De gegevens zijn afkomstig van de API van NS. Iedere 11 minuten volgt er een update.