fbpx

NS en ProRail verwijderen coronastickers op stations

27 sep 2021 16:04

NS en ProRail gaan de coronastickers op de stations verwijderen nu het daar niet langer verplicht is om een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand te houden.

Stickers

Op de coronastickers staat onder andere ‘houd afstand’, ‘houd rechts’ en ‘mondkapje’. Vanaf 25 september is de mondkapjesplicht op het station vervallen. In de trein blijft het mondkapje echter nog wel verplicht, waarschuwt de NS op zijn website. Via onder meer schermen in de trein en op de stations worden reizigers hierop geattendeerd.

De eerste stickers werden in mei 2020 aangebracht om de reizigers te wijzen op de toen geldende coronamaatregelen. “Dat de stickers nu weer verwijderd worden, is een belangrijk moment voor reizigers en ondernemers op de stations”, stelt de NS.

De stickers worden vanaf maandag stapsgewijs verwijderd op alle stations. De stations in Zeeland en West-Brabant zijn als eerste aan de beurt. De bedoeling is dat eind oktober de stickers op alle stations verdwenen zijn.

(c) ANP / treinreiziger.nl

In Beeld: coronamaatregelen op het station

Foto’s: Stefan Verkerk

0 0 stemmen
Artikel waardering
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ariën
2 jaren geleden

Moet je die foto van dat mondkapje nu zo nodig omdraaien? Nu moet ik weer aan andere dingen denken 😉

Piet de R
2 jaren geleden
Antwoord aan  Ariën

Ja maar da s jouw…..geest

Martin
2 jaren geleden

Mooi. En daarna alle energie richten op het terugwinnen van de reizigers en/of het aanboren van nieuwe groepen reizigers, zodat de dienstregeling volgend jaar op niveau kan blijven. (Maar heb er eerlijk gezegd een hard hoofd in, ook gezien de gênante storingen en voortdurende stakingsdreiging.)

Baardstaart
2 jaren geleden
Antwoord aan  Martin

Maar voorlopig is de mondkapjesplicht in de vervoersmiddelen er nog steeds

Erno-Berk
2 jaren geleden
Antwoord aan  Baardstaart

En wat is het probleem daarvan?

neppie
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erno-Berk

uhm misschien het mondkapje?

Rudy
2 jaren geleden

Geldverspilling. Het is niet zeker of de maatregelen weer terug gedraaid worden. Ik zou nog een maandje wachten. Straks moet er weer geplakt worden.

Johan
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rudy

Als de stickers blijven zitten weet straks toch niemand of ze nou wel of niet geldig zijn tijdens de najaarspiek.

Maar ik ben er ook bang voor dat de stickerverwijderbrigade Groningen niet gaat halen voordat het zover is.

Arjan Krabbenbos
2 jaren geleden

Misschien reden voor een Corona-expositie met die stickers, speciale omroepberichten in OV musea in het land of zelfs er buiten! De 1,5 m afstandsregel is sinds 25 september 2021 weer verdwenen, de groene raamstickers in treinen waren al langer geschiedenis! Nu er met Corona Check app of via de papieren variant gecontroleerd moet worden, is er weer een ander (tijdelijk) Corona of Covid 19 periode begonnen. De monddoekjes zijn nu wel alleen nog in de OV-voertuigen verplicht, ben benieuwd hoe lang en dan niet alleen in Nederland , maar ook in het buitenland! Hopelijk tot eind 2021 of misschien begin 2022, mits er weer gen nieuwe golven van besmettingshaarden komen…. Laten we bidden en zo positief blijven ( geen positieve test uitslagen!) en op een betere toekomst hopen van weer leven zonder al die maatregelingen die we al 1,5 jaar ons in de greep houden!

dries molenaar
2 jaren geleden

Men had overal beter even nagedacht over de verwijderbaarheid van dit soort dingen. In de supermarkt zat iemand met een schroevendraaier op de grond om te proberen zo de troep te verwijderen. Dit kost alleen al vele honderden Euro’s aan uren en de vloer is ook bedroven.
Je zou verwachten dat A-bedrijven dit allemaal even reguleren voordat er geplakt werd.

Toni Simmeromie
2 jaren geleden

Waarom moet het mondkapje in de trein nog gebruikt worden?
De supermarkten- bibliotheken en andere instellingen zijn allemaal
mondkapjes vrij.
Als je koffie ( of iets anders) drinkt wordt er niets gezegd door hetNS personeel in de trein.
Daarom vind ik en vele andere mede reizigers het een grote poppenkast
om de mondkapjes in de trein nog langer te gebruiken

Anoniem
2 jaren geleden
Antwoord aan  Toni Simmeromie

Zo mee eens. Wekt alleen maar meer ergenis en agressie op omdat veel personen hem onder de neus of kin hebben hangen. En personeel NS zegt er niets van. Doe je dat als medereiziger krijg je een grote mond.

Anoniem
2 jaren geleden

Mondkapje in trein??? Laat me niet lachen. Wordt zo niet nageleefd. En controle….homaar.

Hans
2 jaren geleden

Hallo NS
Kom eens in actie!! Verwijder niet alleen de stickers op perrons, maar
verwijder ook met spoed het gebruik van mondkapjes in de trein!!!
Een belachelijke situatie die nog steeds gehandhaafd blijft!

Frans Eekhout
2 jaren geleden

Aanwijzingen of looproutes worden door middel van spotjes op de grond gericht zag ik bij een IKEA vestiging, daar kwam geen “plak-sticker” aan te pas, misschien was dit voor veel stations een beter idee geweest om de reizigers te attenderen op corona gerelateerde zaken. Alleen het spotje uitzetten en klaar is kees…
Nu maar afwachten hoe de crisis verloopt, want voorlopig is dit nog lang niet afgelopen ook al zijn veel mensen ingeënt, er is zelfs sprake van een mogelijke “herhaal spuit” voor 2022 en tussentijds begint de griepspuit actie op gang te komen. Wat de combinatie van het najaar te bieden heeft met een griep periode / corona moeten we maar afwachten, wellicht is het nu wel voorbarig om die stickers weg te halen, je zou ze weer eens nodig kunnen hebben wat niet te hopen is…