fbpx

NS telt voor het eerst half miljoen reizigers per dag

Na de versoepelingen van het reisadvies door het kabinet ziet de Nederlandse Spoorwegen het aantal treinreizigers groeien. Vorige week donderdag en vrijdag namen voor het eerst dit jaar weer meer dan een half miljoen mensen de trein.

Vermijd drukte

De afgelopen week was 40 procent van het gebruikelijke aantal reizigers weer terug in de trein. Voor de coronacrisis vervoerde NS circa 1,3 miljoen reizigers per dag. Vorig jaar daalde dat aantal door de pandemie naar gemiddeld 580.000 reizigers per dag. Op dit moment is het OV weer voor iedereen, maar is het advies wel om drukte te mijden.

Meer treinen

Marjan Rintel, president-directeur van NS: “We verwelkomen iedere reiziger met open armen. We zijn heel blij dat de vrijheid om te reizen terug is en dat we onze reizigers weer kunnen brengen waar zij willen gaan. De komende tijd rijdt NS steeds meer treinen.”

Op dit moment rijdt NS nog niet de volledige dienstregeling. Vanaf 14 juni rijden weer bijna alle treinen. Alleen de speciale nachttreinen voor het uitgaansleven en extra forensentreinen in de spits rijden nog niet. In de nacht en in de spits reizen er nog relatief weinig mensen, geeft de vervoerder als verklaring. Het reguliere nachtnet (Utrecht – Amsterdam – Den Haag – Rotterdam) rijdt wel.

Gerelateerde berichten

3 gedachten aan “NS telt voor het eerst half miljoen reizigers per dag”

  1. Brabo schreef:

    Opvallend dat Translink de OV monitor met de incheckcijfers sinds Pinksteren niet meer bijwerkt.

  2. Arjan Krabbenbos schreef:

    De reizigers komen gelukkig zoetjes aan terug! Nu investeren in nieuwe en gereactiveerde verbindingen in ons land en dat naar de buurlanden! Nu de zomer er aan komt is dat meer dan welkom, maar ook daarna!

  3. Peter schreef:

    Leuk voor de NS alleen die buren waar op staat alleen reizen als noodzakelijk die moet nog weg en de mond kapje ook maar dat zie ik nog niet gebeuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *