fbpx

Treinverkeer en A28 gehinderd door bermbrand

Tussen Zwolle en Amersfoort ondervind het treinverkeer hinder van een bermbrand. Ook een rijbaan van de A28 was tussen ´t Harde en Nunspeet richting Amersfoort afgesloten. De A28 is inmiddels weer opengesteld. Het treinverkeer zal naar verwachting de gehele donderdagavond hinder blijven ondervinden.

Het sein brand meester is inmiddels gegeven, meldt de politie. Volgens de VerkeersInformatiedienst zorgde de hevige bermbrand voor grote rookontwikkeling waardoor het gevaarlijk was om op de A28 te rijden. Het verkeer werd op het knooppunt Hoevelaken geadviseerd Apeldoorn te volgen via de A1 en de A50. 

Ontstaan
Rond 18.00 uur kwam er een melding binnen van een beginnende bermbrand. Door de droogte verspreidde het vuur zich snel. De brandweer zette groot materieel in. Vermoedelijk zijn door de brand honderden meters berm verloren gegaan. De brandweer is nog bezig met nablussen.

Prognose
Daardoor is het treinverkeer tussen Nunspeet en ´t Harde nog gestremd. Intercity´s vallen daardoor uit tussen Zwolle – Amersfoort / Utrecht. Doorgaande treinreizigers kunnen omreizen via Deventer. ProRail verwacht dat het treinverkeer omstreeks 23:30 uur weer normaal zal zijn.