fbpx

Volledig papieren spoorboekje na 3 jaar teruggekeerd

Voor het eerst in 3 jaar is het papieren spoorboekje volledig teruggekeerd. Treinreiziger.nl en Rover geven het terugkerende Spoorboekje uit in aanvulling op het al eerder uitgegeven minispoorboekje. Het aanvullende spoorboekje is vanaf vandaag verkrijgbaar via de AKO en stationswinkels van de Bruna. Online is het spoorboekje te koop via treinspoorboekje.nl en ako.nl.

In 2010 schafte NS het papieren spoorboekje af, omdat er te weinig mensen gebruik van maakten. Treinreiziger.nl en Rover kregen sindsdien echter aanhoudend vragen van reizigers die het spoorboekje misten. Sinds vorig jaar geven de organisaties samen daarom het minispoorboekje uit, waarin overzichtelijk alle treintijden van doorgaande intercity’s staan. Dit boekje is ideaal voor lange afstandsreizen.

Door het grote succes van het minispoorboekje verschijnt dit jaar voor het eerst een aanvullende editie met alle treintijden per kort traject. Daarmee is het Spoorboekje 2014 erg geschikt voor korte reizen. Samen met het eerder gepubliceerde minispoorboekje biedt het een compleet papieren overzicht van alle treintijden in Nederland. Ook de treintijden van Arriva, Veolia, Breng, Syntus en Connexxion zijn in het Spoorboekje 2014 opgenomen. Net zoals de meeste grensoverschrijdende treinen.

In totaal worden er voor 2014 bijna twintigduizend boekjes gedrukt. Treinreiziger.nl en Rover zien daarmee bevestigd dat er nog voldoende vraag is voor een boekje op papier.