fbpx

Bedden voor gestrande reizigers niet nodig

20 nov 2010 0:07

De veldbedden in de jaarbeurs voor gestrande treinreizigers zijn vrijdagavond niet nodig. De bedden van het Roden Kruis worden weer opgeborgen. De meeste gestrande reizigers laten zich afvoeren door bussen, taxi´s of door familie en vrienden.

Het Rode Kruis had 500 veldbedden in de jaarbeurs klaargezet, maar slechts tientallen reizigers meldde zich bij de jaarbeurs. Deze reizigers hebben nu een hotel aangeboden gekregen of vervangend vervoer.

Sinds vrijdagmiddag 16:25 uur rijden er geen treinen van en naar Utrecht Centraal door een brand bij de verkeersleiding. Ook het treinverkeer rond Gouda, Woerden, Ede-Wageningen, Geldermalsen en Alphen a/d Rijn ligt door de brand stil. 

Vanwege de langdurige storing – die ook zaterdag nog zal duren – waren er veldbedden klaargezet in de jaarbeurs, maar daar blijkt nauwelijks vraag naar. De meeste reizigers kiezen voor vervangende bussen. Zo rijden er vanuit Utrecht Centraal stopbussen naar Rotterdam Alexander, Zoetermeer, Hilversum, Baarn, Amersfoort, Rhenen en Den Bosch. Ook rijden er bussen tussen Leiden en Alphen a/d Rijn. 

Ook het nachtnet zal vannacht niet van en naar Utrecht rijden en vervangen worden door bussen.