fbpx

Directeur Captrain op non-actief gezet

24 jan 2014 21:53

De directeur van SNCF-dochter Captrain Benelux is door het moederbedrijf non-actief gezet. Die beslissing volgt na een langlopend conflict tussen de ondernemingsraad en de directeur. De ondernemingsraad verloor in november al het vertrouwen in Alan Gibson. Gibson wordt nu tijdelijk opgevolgd door Philippe Bihouix.

De OR verklaart tegenover Nieuwsblad Transport tevreden te zijn dat Gibson wordt vervangen. "We hebben ons doel bereikt." Volgens de OR was er sprake van "volledig verziekte verhoudingen" tussen Gibson en het personeel. Een aantal werknemers zit daardoor ziek thuis. In de drie jaar dat Gisbson aan het roer stond is de organisatie met ongeveer zestig mensen ingekrompen. 

Captrain werd in 2010 opgezet door het samenvoegen van verschillende goederendochters van de Franse spoorwegen: SNCF Fret, Veolia Cargo en ITL. Eerder werd Rail4Chem al geïntegreerd in Veolia. Het bedrijf is actief in Nederland actief in Rotterdam, Vlissingen, Geleen en Born. In België is er een vestiging in Antwerpen. Het bedrijf kwam eerder in het nieuws vanwege een goederentrein die bij Borne ontspoorde.

Foto: Quistnix, licentie: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0