fbpx

Fast Flying Ferry Velsen – Amsterdam keert mogelijk terug

07 jan 2014 14:19

Op 31 december voer de Fast Flying Ferry tussen Velsen-Zuid en Amsterdam voorlopig voor het laatst. De draagvleugelboten van Connexxion varen sindsdien niet meer. Maar als het aan ondernemer Willem Willemsen ligt, komt daar per 1 februari weer verandering in.

De verbinding is stopgezet omdat de provincie de snelle boot te duur vond. Jaarlijks legde de provincie Noord-Holland 1,2 miljoen bij. Maar als het aan ondernemer Willem Willemsen ligt kunnen de draagvleugelboten terugkomen. Hij wil 4,5 ton investeren in de boten. Volgens hem is er in totaal 5 a 6 ton nodig. Willemsen zoekt nu andere investeerders om de boot per 1 februari terug te laten keren. Om dat te laten slagen moet hij ook nog een akkoord krijgen om de steiger in Velsen-Zuid te mogen gebruiken.

De draagvleugelboten voeren sinds 1998 en hebben in totaal vier miljoen reizigers vervoerd. Het aantal reizigers dat gebruik maakte van de snelle ferry is in der loop der jaren behoorlijk gegroeid. Manager Maurice van der Meché van Connexxion zei eerder tegenover het Noord-Hollands Dagblad dat het aantal reizigers in 2008 en 2009 met vijftig procent toenam.

Sinds 2012 waren de draagvleugelboten echter trager geworden. Na een ongeluk was er slechts nog één boot voor de reizigersdienst over die vervolgens minder hard mocht.

Foto: archief / Wikipedia