fbpx

Foto- en verhalenwedstrijd 175 jaar spoor

31 jul 2014 10:46

Dit jaar bestaat het Nederlandse spoor 175 jaar. Rover roept reizigers op herinneringen aan het spoor te delen. De mooiste foto’s of verhalen worden beloond met een cadeaukaart voor de Spoordeelwinkel.

De eerste trein vertrok op 20 september 1839 uit Amsterdam naar Haarlem. De trein verbond Nederlanders met elkaar, ontsloot het achterland met de steden en bracht Nederland welvaart en vooruitgang. 175 jaar later viert de spoorsector zijn jubileum. Op 20 september is een replica van de allereerste trein, de Arend, te bewonderen op het plein voor station Amsterdam en zal er historisch materieel rijden tussen Amsterdam en Haarlem. Van 16 t/m 21 oktober vindt een publieksfestival plaats in Amersfoort. Rover doet ook mee om de reiziger een plaatsje te geven binnen de festiviteiten.

Rover nodigt de reiziger uit om de eigen ervaringen met het Nederlandse spoor te delen. Vat dit samen in een mooie, creatieve of kritische foto of stuur een mooi verhaal of gedicht. De drie beste inzendingen worden beloond met een cadeaukaart voor de Spoordeelwinkel t.w.v. €50.

Een selectie van de inzendingen wordt afgedrukt in een speciale uitgave van het blad De Reiziger, de inzenders van het geselecteerde materiaal krijgen dit blad thuisgestuurd. De inzendingen worden bovendien gepresenteerd tijdens het publieksevenement in Amersfoort.

Inzendingen zijn t/m 31 augustus welkom via 175jaarspoor@rover.nl.