fbpx

Hettinga stapt uit Executive Board van Arriva

29 sep 2017 15:25

Topman Anne Hettinga stapt uit de Executive Board van Arriva. Hij kan die functie niet langer combineren met zijn rol als directeur van Arriva Nederland. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden.

Precies drie jaar geleden trad Hettinga toe tot de Executive Board van de Arriva Group. Daar is hij verantwoordelijk voor de Benelux, Denemarken, Zweden en de overige Noord-Europese landen. Tegelijk bleef hij topman van Arriva in Nederland. Die combinatie was onwenselijk, vertelt Hettinga aan de krant. Woensdag heeft hij zijn besluit in Bratislava aan de (internationale) top-200 van Arriva toegelicht. “Ik rapporteer aan mezelf. En er liggen in Nederland en in Noord-Europa zoveel uitdagingen dat het niet gaat om die functies nog langer te combineren.”

Hettinga stuurt Arriva al 11 jaar aan in Nederland. Toen hij toetrad tot de Executive Board is er geprobeerd een opvolger voor hem te zoeken in Nederland. Dat is niet gelukt. Hettinga kiest er nu voor om in Nederland te blijven. “Ik ben gaan nadenken. Wat zal dat voor mij betekenen? Vier of vijf dagen per week door Europa reizen vind ik onwenselijk. Ik vind dat nu, twee of drie dagen per week, al een belasting. Een aanslag op je lijf en leven,” legt Hettinga uit aan het Dagblad van het Noorden.

Het resultaat is dat Hettinga uit de board stapt, maar als CEO Nederland aan boord blijft. “We zijn hier in zes jaar gigantisch gegroeid. In omzet van 175 miljoen naar 700 miljoen euro per jaar en van 1600 mensen naar 6000 mensen. En het einde is niet in zicht. Er liggen veel kansen. Met dat groeiperspectief is tegen mij gezegd dat Arriva het op prijs stelt dat ik blijf. Ik ben heel gemotiveerd.”

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
B. P. de Jong
6 jaren geleden

Voor zover ik kan beoordelen: goed nieuws. Propagandist voor goed openbaar vervoer in het noorden en oosten en nu ook in het zuiden van het land. Hopelijk blijft hij nog enige tijd.

T
6 jaren geleden

En nu maar hopen dat het personeel van Arriva ook eens een beter loon gaat krijgen richting NS CAO.

Bart C.
6 jaren geleden
Antwoord aan  T

Zolang het Arriva personeel daar zelf niet voor op de barricaden gaat staan zal het echt geen beter CAO krijgen.