fbpx

Minister wil overleg over uitschakelen strippenkaart Zuid-Holland

26 jan 2011 17:56

De provincie Zuid-Holland gaat gewoon volgens de planning verder met de uitfasering van de strippenkaart. Vanaf volgende week donderdag is alléén de OV-chipkaart nog geldig. De provincie ziet geen reden dit niet te doen, zegt een woordvoerder van Zuid-Holland woensdag. Voor de minister van Infrastructuur staat het afschaffen van de strippenkaart nog niet vast. Zij wil van vervoersbedrijven weten of ze willen dat de afschaffing doorgaaat.

Dat heeft een woordvoerder van de minister woensdag gezegd. Dinsdag werd bekend dat de OV-chipkaart definitief is gekraakt en dat gratis reizen voor iedereen nu heel simpel mogelijk is.
De minister vindt in principe dat kan worden doorgegaan met het afschaffen van de strippenkaart, maar omdat vervoerders direct last kunnen hebben van fraude, wil zij eerst weten hoe zij erover denken.

Onduidelijkheid
Of er al contact hierover is geweest met de vervoerders, weet de woordvoerder niet. In ieder geval wil de minister voor het spoeddebat over de OV-chipkaart duidelijkheid hebben.

Geen uitstel
De provincie Zuid-Holland gaf woensdag aan dat de strippenkaart in die provincie vanaf volgende week donderdag niet meer geldig is als vervoersbewijs. De ´kraak´ is geen reden dit uit te stellen, vindt het provinciebestuur.

Aanpassen
Zuid-Holland vindt wel dat het systeem moet worden aangepast. "Maar Trans Link Systems is daar ook al voortdurend mee bezig. En er zullen altijd mensen zijn die gaten vinden." De chip in de kaart wordt voorlopig echter niet gewijzigd, zei een woordvoerder van Trans Link Systems woensdag.

Spoeddebat
De Tweede Kamer houdt binnenkort op verzoek van de PvdA en SP een spoeddebat over de OV-chipkaart. SP-Kamerlid Farshad Bashir eist dat minister van Verkeer en Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) er persoonlijk voor gaat zorgen dat onmiddellijk wordt overgestapt op een veiligere chipkaart.