fbpx

Nieuwe spoorbrug Hanzelijn vanaf april in gebruik

De nieuwe brug over de IJssel, gemaakt ten behoeve van de nieuwe Hanzelijn, wordt aan het einde van april in gebruik genomen.

De treinen tussen Amersfoort en Zwolle gaan vanaf 26 april over de nieuwe wateroversteek, in de richting van Zwolle. De brug vervangt de oude brug uit 1936 en is gemaakt voor de nieuwe Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle. Na Pinksteren gaan ook de treinen in de richting van Amersfoort over de brug heen.

Hanzelijn
De geplande opening voor de nieuwe verbinding tussen Lelystad en Zwolle staat op 12-12-´12. Dan komen er nieuwe Intercity´s tussen Den Haag, Schiphol, Duivendrecht, Lelystad, Zwole en Groningen en Leeuwarden te rijden. Aan de nieuwe lijn komen twee nieuwe stations te liggen: Dronten en Kampen Zuid. Deze stations worden in de toekomst waarschijnlijk bediend door Sprinters. In de huidige plannen vervallen Lelystad en Almere Buiten als haltes voor de Intercity.

Stremming
Voor het treinverkeer zal in het pinkster- en paasweekend een stremming gelden tussen Zwolle en ´t Harde voor de laatste voorbereidingen. Reizigers kunnen dan omreizen via Deventer of met een bus.