fbpx

NS zet op uitgaansavonden nu meer conducteurs in

15 jun 2017 21:32

NS zet vanaf vanavond op uitgaansavonden standaard twee hoofdconducteurs in op de trein. Op andere avonden zorgen flexibel inzetbare teams van Veiligheid & Service (V&S) voor extra ondersteuning op de trein. NS wil daarmee agressie op de trein en het station tegen gaan.

De tweede conducteur zet NS op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond in. Voor die extra zijn de afgelopen periode 140 hoofdconducteurs aangetrokken en nog eens 60 medewerkers voor de flexibele teams. Het ministerie van Infrastructuur & Milieu heeft 10 miljoen euro bijgedragen aan deze uitbreiding.

Het is de bedoeling dat de extra conducteurs en flexteams gaan bijdragen aan een betere veiligheid(sbeleving) van reizigers en medewerkers. Nanouke van ’t Riet, directeur Service & Operatie: “We willen dat reizigers en medewerkers veilig kunnen reizen en werken. Daarom hebben we met vakbonden en andere partners extra maatregelen afgesproken voor meer veiligheid in het openbaar vervoer. We houden nauwgezet onze vinger aan de pols of de maatregelen het gewenste effect hebben. Als het nodig is scherpen we onze maatregelen aan.’’

 

1 gedachte aan “NS zet op uitgaansavonden nu meer conducteurs in”

  1. J. de Wilt schreef:

    Ze zien bij de NS alleen één heel klein dingetje over het hoofd. Na het stappen nog terug kunnen reizen met de trein is onmogelijk, opdat er simpelweg dan geen treinen meer rijden.

    Daarnaast is het ook nog eens zeer risicovol, voor je het weet mag je een nachtje pitten op het station bij storingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *