fbpx
Foto: (c) DB

Ook aandeelhouders Arriva stemmen in met bod DB

21 jun 2010 12:34

De aandeelhouders van Arriva hebben ingestemd met het bod van de Deutsche Bahn (DB). Eerder had het bestuur van Arriva al ingestemd met het overname bod van circa 1,8 miljard euro. De aandeelhouders maken nog wel één voorbehoud: de overname moet goedgekeurd worden door mededingingsautoriteiten.

Na de afronding van de overname zal Arriva van de London Stock Exchange verdwijnen en als een 100 procent dochter van DB UK Holding Ltd  worden voortgezet. Volgens Duitse media had de DB haar bod verder verhoogd als Arriva dit bod niet zou hebben geaccepteerd.

Duitsland
Arriva is in totaal in twaalf Europese landen actief, waaronder Duitsland. Met werkmaatschappijen als Prignitzer en Vogtlandbahn is Arriva op de Duitse markt actief. Als het aan Hamburg Benex Gmbh ligt, wil zij delen van het Duitse Arriva deel van DB overnemen. Dat DB delen van Arriva in Duitsland moet afstoten ligt voor de hand, omdat het bedrijf anders een te sterke positie krijgt op de Duitse markt.

SNCF
De Franse Spoorwegen heeft bij de Europese Commissie gewaarschuuwd voor een "verpletterend dominantie van DB in Europa". De SNCF pleit voor een kritische blik van de Europese mededingingsautoriteiten. Eerder deden de Fransen zelf een poging om Arriva over te nemen.