fbpx

OVinfo Beta komt als beste uit app-test van Rover

12 dec 2013 12:35

OVinfo Beta heeft de grote app-test van Rover gewonnen. De app geeft volgens de reizigersvereniging de beste informatie over het stads- en streekvervoer. Dat meldt het vakblad OV-Magazine in een nieuwsbrief.

GOVI had om de test gevraagd. Grenzeloze Openbaar Vervoerinformatie is de organisatie van twaalf ov-autoriteiten die actuele reisinformatie levert aan schermen bij haltes en via de Stichting OpenOV ook aan app’s voor mobiele telefoons.

Rover testte dit najaar met een groep reizigers acht app’s op onder meer juiste en complete informatie, snelheid, stabiliteit, overzichtelijkheid en gebruiksgemak. OVinfo Beta voor Android smartphones is de enige app die op alle onderdelen hoger dan een 8 scoort. Het eindoordeel is een rapportcijfer van 8,3. De app van OVapi is gratis te downloaden op Google play. Een advertentievrije versie kost 1,29 euro.

Als één na beste eindigt de app Openbaar Vervoer van Erik Romijn met een 7,9. Deze app is geschikt voor de iPhone en kost 2,69 euro op iTunes. De twee beste app’s bieden zowel actuele vertrektijden vanaf de meeste haltes én informatie over de locatie van je bus, tram of metro. Veel gebruikers missen een reis- of routeplanner in hun app. 9292, de enige app met een reisadvies van deur tot deur, eindigde op de derde plaats met een 7,3.

Veel reizigers willen volgens Rover ‘een fatsoenlijk werkende concurrent van 9292’ omdat 9292 twee gewaardeerde functies mist: een alternatief reisadvies bij vertraging en informatie over voor- en natransport: loop- en fietsroutes, loop- en fietstijden en P+R. De gratis app van 9292 kent veel extra’s en pluspunten, maar ook veel minpunten. Zo zijn de reisadviezen statisch, loopt hij vaak vast en zijn looproutes soms onhandig. Zeker dat eerste zorgt er nog wel eens voor dat reizigers op het verkeerde perron staan voor hun trein.

Tekst: (c) OV-Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *