fbpx

ProRail en NS vervullen spoorwensen

17 mei 2010 12:15

Sinds 2008 organiseert NS en ProRail jaarlijks de sPooRweNSdag om langgekoesterde en uiteenlopende wensen te vervullen. Dit jaar zijn de Spoorwensdagen op 18 en 19 mei. Zo´n 250 vrijwilligers zijn in de weer om de diverse spoorwensen te laten uitkomen.

Bijvoorbeeld de wens van een autistische kleuter, gek op treinen. Hij gaat in de onderhoudswerkplaats van de spoorwegen kijken. Verder zal een gezin waarvan beide ouders ernstig ziek zijn, zal nog een keertje met z’n allen van een dagje uit genieten. Ook de wens van een geestelijk gehandicapte man van 27 wordt vervuld. Hij krijgt een CD met spoorgeluiden waarnaar hij al lang naar op zoek is.

Belangrijkste doel van alle vervulde wensen op 18 en 19 mei is het zorgen voor blije mensen: “we doen het voor de lach op het gezicht”. In totaal zetten zo´n 250 vrijwilligers van NS en ProRail zich in voor de dag.

De sPooRweNSdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement vanuit de Stichting sPooRweNSdag. De dag ontstond in 2008 in het kader van een management development training. Binnen korte tijd wisten de initiatiefnemers een grote groep vrijwilligers te organiseren. Na het grote succes van 2008 werd besloten om de dag jaarlijks te laten plaatsvinden.

De hoofdletters in de naam van Stichting sPooRweNSdag weerspiegelen de samenwerking van de medewerkers van ProRail en NS.

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
josha
6 jaren geleden

spoor weegen joshua
mil raflel
klaus

gvvt
6 jaren geleden

hnn