fbpx

Rover ontstemd over trage evacuatie spoortunnel

01 feb 2017 13:39

Rover heeft met verbazing kennis genomen van het feit dat reizigers pas na twee uur zijn geëvacueerd uit een spoortunnel waar een Intercity Direct was stilgevallen. Rover vindt het onacceptabel dat de trein niet eerder is geëvacueerd en heeft NS om opheldering gevraagd. Ook in de Tweede Kamer is er onbegrip voor het nieuwe incident. De SP heeft Kamervragengesteld.

Dinsdagavond viel een Intercity Direct stil in de HSL-tunnel bij Rotterdam. Soortgelijke gebeurtenissen hebben eerder plaatsgevonden op de HSL, Rover had daarom verwacht dat NS inmiddels wel in staat was om een gestrande trein onmiddellijk weg te slepen. “Iedere keer wordt beterschap beloofd, dan komt het volgende incident en blijkt NS niets geleerd te hebben”, schrijft Rover-voorzitter Arriën Kruyt aan NS.

Na eerdere treinstrandingen op de HSL zijn diverse verbetermaatregelen genomen in het kader van een programma Gestrande Treinen, zoals het gereed houden van een wegsleeplocomotief in Rotterdam en verbeteringen in het alarmeringsproces. Rover wil van NS weten waarom het desondanks nu toch weer twee uur heeft geduurd om tot evacuatie over te gaan.

Kruyt waarschuwt de NS dat de vele “incidenten” schadelijk zijn voor het vertrouwen in de trein en in de NS als vervoerder op de Hogesnelheidslijn. Uit onderzoeken van Treinreiziger.nl blijkt dat de treinen op de HSL stelselmatig slecht scoren. Op het gebied van uitval is de Intercity Direct de slechtst presterende trein van Nederland.

Foto: Erik Eggens, één van de naar schatting 400 reizigers die gisteren er uren langer over deden. Eggen meldt op Twitter gisteren in totaal ongeveer vier uur vertraging te hebben opgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *