fbpx

SP beticht kabinet van misbruik spoorgeld

19 mei 2011 9:12

Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) heeft meer dan 330 miljoen euro dat was bedoeld voor spoor uitgegeven aan asfalt. Dat blijkt volgens SP-Kamerlid Farshad Bashir uit cijfers van haar eigen departement over 2010. Hij wil de bewindsvrouw zo snel mogelijk op het matje roepen.

Het gaat volgens Bashir om meer dan elf procent van het spoorbudget. "Daarmee heeft ze duidelijke afspraken met de Kamer gebroken", stelt het Kamerlid, dat eist dat Schultz iedere cent die te veel naar asfalt is gegaan alsnog uitgeeft aan het spoor.

Bashir is vooral kwaad dat bijna de helft het geld was bedoeld voor onderhoud aan het spoor. "De reiziger heeft de laatste twee winters enorme vertragingen voor de kiezen gekregen, en in plaats van essentiële investeringen in goed onderhoud, heeft ze hier op eigen houtje juist fors op bezuinigd."

De SP´er is extra bezorgd over de toekomst. "Het openbaar vervoer wordt op alle mogelijke manieren kapot bezuinigd met uiteindelijk de reiziger als grote verliezer. Dat moeten we te allen tijde zien te voorkomen.

Op de foto is de Minister van Infrastructuur te zien