X

Trein Parijs: met 300 km/u naar Frankrijk

Trein Parijs? Dat kan met de Thalys. De Thalys naar Parijs is supersnel: 3 uur en 18 minuten vanuit Amsterdam, vanuit Rotterdam zelfs in 2 uur en 36 minuten. De Thalys rijdt tot 11 keer per dag naar hartje Parijs. Treintickets naar Parijs zijn normaal verkrijgbaar vanaf 35 euro. Soms zijn er acties met goedkopere treinkaartjes.

Zoek treinkaartjes

Zoek treinkaartjes

Trein Parijs No-Flex

Treintickets naar Parijs worden aangeboden vanaf 3 tot 4 maanden voor vertrek. Normaal gesproken kost een enkeltje voor Thalys minimaal 35 euro. Maar regelmatig zijn er aanbiedingen voor goedkopere kaartjes. Vroeg boeken  vergroot de kans op een voordelig treinticket naar de Franse hoofdstad. Deze goedkope tarieven worden aangeboden onder de naam No-Flex. Zoals de naam aangeeft zijn deze tickets niet flexibel. Zowel omboeken naar een andere trein als annuleren is niet mogelijk. De goedkope tickets zijn te koop via o.a. NS International en Thalys.com.

20 minuten voor vertrek aanwezig in Frankrijk

In Parijs worden Thalys treinreizigers aangeraden 20 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Er zijn in Parijs (en ook Lille) veiligheidspoortjes geplaatst. De bagage moet door een röntgenscanner. In Nederland zijn er dergelijke veiligheidspoortjes niet aanwezig. Het gaat dus uitsluitend om de terugreis vanuit Frankrijk naar Nederland.

Voordelen Semi-Flex trein Parijs

De goedkoopste No-Flex treinkaartjes naar de Franse hoofdstad zijn relatief snel uitverkocht. Het Semi-Flex tarief is veel langer beschikbaar en kan onder voorwaarden ook gewijzigd worden. Met de gratis aan te vragen Thalys TheCard, mag u bovendien met een semi-flex ticket ook één trein voor of één trein na de door u gereserveerde trein nemen.  U meldt zich dan voor het instappen bij de Train Manager met uw Thalys TheCard en uw ticket. De conducteur zal dan een vrije plaats voor u zoeken.  Vergeet bij het boeken niet aan te geven dat u in het bezit bent van de Thalys TheCard, zie hier.

Extra services in Thalys Comfort 1

Wie extra services wil, kiest voor een 1e klas treinreis naar Parijs. Voor vertrek kunt u in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam terecht in de NS International Lounge waar u een gratis drankje krijgt aangeboden en rustig kunt wachten. Aan boord van de Thalys krijgt u eveneens een drankje en een versnapering aangeboden. Dat kan zijn een ontbijt, snack, lunch of lichte maaltijd (zie foto). De stoelen in Comfort 1 zijn ruimer en u heeft meer beenruimte. Bij uw zitplaats heeft u een stopcontact. Ook heeft u gratis toegang tot wifi. Deze service is inmiddels echter ook gratis in de 2e klas.

Thalys en Transavia vaak het goedkoopst naar Parijs

Prijs
Treinreiziger.nl heeft opnieuw de een steekproef gedaan en de prijs en snelheid van het vliegtuig en de trein naar Parijs met elkaar vergeleken. In het verleden won de trein vaak op alle boekingsmomenten op zowel snelheid als prijs van het vliegtuig. In de nieuwe steekproef komt de vliegtuig het goedkoopst uit de bus. Dat komt doordat Transavia nu naar Parijs vliegt, die is vaak goedkoper dan de Thalys. Andere maatschappijen zijn vaak duurder dan Thalys. Bij het vliegtuig komen nog wel transferkosten bij van en naar de luchthaven. Dat loopt vaak al snel op naar 20 a 25 euro per persoon (o.b.v. retour).


Snelheid (vanaf Schiphol)
De trein Parijs is sneller dan het vliegtuig, als ook de geadviseerde inchecktijd (2 uur) wordt meegerekend, en de transvertijd vliegveld – Parijs centrum wordt meegenomen. Vanaf vliegveld Orly (waarheen Transavia vliegt) is het nog circa 35 tot 45 minuten naar het centrum en komt de reistijd uit op minimaal 4 uur uit. Vanaf Charles de Gaulle airport is de transfertijd 15 a 20 minuten korter en komt de reistijd uit op circa 3 uur en 45 minuten.

Vliegtuig Parijs Thalys Parijs
Boekingsmoment Prijs Reistijd Prijs Reistijd
1 dag voor vertrek € 197 3u en 50 min € 270 3u
1 week voor vertrek € 74 3u en 50 min € 238 3u
1 maand voor vertrek € 63 3u en 50 min € 104* 3u
3 maanden voor vertrek € 63 3u en 50 min € 70 3u

Alle prijzen zijn op basis van een retour en betreffen een momentopname. Prijzen trein naar Parijs zijn gebaseerd op NS International-tickets. Vliegtickets zijn het beste te boeken via SchipholTickets. Onderzoek is uitgevoerd op 11 januari 2016.* Dit tarief is gebaseerd op een speciale actie.


TGV Frankrijk
 
Franse Spoorwegen info

Treinen naar Frankrijk

Budget hogesnelheidstrein Izy

Een paar dagen voor vertrek is de Thalys naar Parijs relatief prijzig. Dan kan de bugget hogesnelheidstrein Izy (ook onderdeel van Thalys) uitkomst bieden. Deze trein rijdt echter niet vanuit Nederland, maar vanaf Brussel. In het algemeen gelden de volgende tarieven, te koop via izy.com:
  • Plek zonder zitplekgarantie: 10 euro
  • Klapstoel: 15 euro
  • Normale zitplek: (vanaf) 19 euro (vergelijkbaar met 2e klas van TGV of Thalys)
  • XL zitplek: vanaf 29 euro (beenruimte vergelijkbaar met 1e klas van TGV of Thalys)

Izy werkt iets anders dan Thalys: je kunt instappen vanaf 30 minuten voor vertrek én tot 10 minuten voor vertrek. Je mag één groot stuk bagage meenemen en één handbagage. Wil je meer meenemen? Dan betaal je extra. Een ander verschil is dat er geen barrijtuig aanwezig is. De verkoop is uitsluitend online mogelijk. Je kunt je Izy ticket Brussel – Parijs het eenvoudigst kopen (met creditcard) via deze speciale website. Je kunt bij NS International een ticket kopen vanuit Nederland naar Brussel. Of zoek een goedkoop treinkaartje naar Roosendaal, en koop vervolgens een ticket Roosendaal – Brussel bij B-Europe.

Ouigo, budget TGV iDTGV Izy, low-cost Thalys

Bus, vliegtuig of Trein Parijs? 

In onze beleving is de Thalys naar Parijs het aantrekkelijkst. Maar vooral bij lastminutes kan de trein naar de Franse hoofdstad relatief duur zijn. Als je zo goedkoop mogelijk wil reizen, kun je het beste met de bus. Flixbus en Ouibus rijden vanuit Nederland meerdere keren per dag rechtstreeks naar Parijs. Het vliegtuig (met name Transavia) lijkt bij lastminutes erg voordelig, maar vaak wordt vergeten dat er nog reiskosten van en naar de luchthaven bijkomen. Die lopen snel op tot ruim 25 euro per persoon bij een retour. Ook kunnen er kosten bijkomen voor de bagage.

Zoek treinkaartjes

Overzicht Thalys-tarieven naar Parijs (tarieven op basis van enkele reis)
De trein naar Parijs heeft heel veel verschillende tariefsoorten. Hieronder een overzicht van de belangrijkste tarieven. Via NS International en NMBS Europe kunt u de actuele tarieven voor specifieke data vinden. Het tarief voor InterRailers wordt niet online aangeboden. 

Thalys Tarief Omboeken Prijs 1e klas Prijs 2e klas
No-Flex Nee € 35 t/m € 79
Semi-Flex 1x tot 1 dag voor vertrek € 79 t/m € 159 € 89 t/m € 129
Flex Onbeperkt € 205
Jongere (12 t/m 25 jaar) 1x € 103 € 65 t/m € 90
Senior (60+) 1x € 144 € 90
Kid (t/m 11 jaar) Onbeperkt € 19 t/m € 39 € 15 t/m € 29
Kid&Co (1 kind+1/2 volw) Tot 1 dag voor vertrek € 102 € 64
Adult&Co (groep: 3 tot 5 pers) Nee € 59
Interrailers (Global-Pass) 1x € 62 t/m € 103 € 39 t/m € 65
Weekend Nee € 59

Goedkoopste en beste hotels

Een hotel in Parijs nodig? Wij raden Booking.com aan. U krijgt direct de beste prijs voor een kamer (en dus niet per persoon). Bovendien heeft Booking.com het grootste aanbod van hotels. Alleen al voor Parijs heeft u keuze uit meer dan 1500 hotels. In de buurt van Gare du Nord, waar de Trein Parijs aankomt, zijn er zo´n 150 hotels beschikbaar.

This post was last modified on September 26, 2017, 7:46 pm

admin :

Bekijk reacties (3)

  • Goeie prijzen zo af en toe, alleen jammer dat die Thalys echt zelden op tijd rijdt. En pas vanaf een uur vertraging krijg je een klein beetje compensatie, echter moet je dat eigenlijk gebruiken om korting te krijgen op een nieuw treinticket. Nee, voor mij geen Thalys meer.

  • NSinternationaal adverteert momenteel met actietarieven, maar als je ze dan wilt boeken, werkt de website opeens niet. Ook telefonisch zijn de actietarieven plotseling niet meer beschikbaar. Een wassen neus. En ze blijven maar doorgaan met deze misplaatste reclame en alle niet-bestaande tarieven blijven in de tool. Iets voor de reclame-code-commissie?