fbpx

Treinen moeten sneller weer rijden na een storing

27 apr 2015 15:08

Als er een grote storing op het spoor is geweest, moet het treinverkeer sneller worden hervat dan nu het geval is. Een gezamenlijk team van de Nederlandse Spoorwegen en spoorbeheerder ProRail werkt aan maatregelen om dat voor elkaar te krijgen. Dat heeft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven.

Een storing kan meestal snel worden verholpen, maar het duurt volgens de staatssecretaris vervolgens te lang totdat de treinen weer rijden zoals normaal en reizigers hun reis kunnen voortzetten. Recente storingen (en dan vooral de gevolgen van de grote stroomstoring eind vorige maand in Noord-Holland en Flevoland) laten zien "dat er op korte termijn iets moet gebeuren aan de opstart van de treindienst na verstoringen´´, aldus Mansveld. Na de stroomstoring slaagden NS en ProRail er nauwelijks in om het treinverkeer weer op gang te krijgen.

Het team kijkt naar oplossingen die op korte termijn iets opleveren en ook naar meer fundamentele maatregelen die er op langere termijn voor moeten zorgen dat treinreizigers minder last hebben van storingen.

(c) ANP