fbpx

Treinverkeer Eindhoven valt stil

Het treinverkeer van en naar Eindhoven is zondagavond omstreeks kwart over zeven stil gevallen. Dat komt als gevolg van een aanrijding met een persoon. Dat melden de Nederlandse Spoorwegen. 

  • Update 21.30u: het treinverkeer is omstreeks half negen weer hervat. Wel moeten treinreizigers naar Zuid-Limburg nog rekening houden met vertraging. Tussen Weert en Roermond rijden namelijk vanwege een omgevallen boom geen treinen. Er rijden bussen.

Volgens het spoorwegbedrijf loopt de vertraging op tot meer dan een uur. Naar verwachting rijden er na 21.00 uur weer treinen.

Er rijden geen treinen tussen Eindhoven – Boxtel, Eindhoven – Geldrop en Eindhoven – Helmond. Eindhoven is een belangrijk spoorwegknooppunt. Treinreizers tussen Utrecht en Zuid-Limburg kunnen eventueel omreizen via Nijmegen en Venlo. Dit is echter geen officieel omreisadvies. Dat komt doordat de treinen Nijmegen – Roermond door Veolia worden uitgevoerd. Reizigers kunnen daar niet reizen met een NS-vervoersbewijs. Alleen als reizigers bij NS uitchecken en bij Veolia inchecken kan dat wel. Reizigers zijn dan mogelijk behalve extra reistijd ook extra geld kwijt.