fbpx

Treinverkeer Nederland blijft ook maandag vertraagd

ProRail heeft aangegeven dat zij afraden maandag de trein te nemen. Het negatieve reisadvies dat zondag is afgekondigd blijft van kracht. Maandag zal er sprake zijn van een zeer minimale dienstregeling. Er zullen op de meeste trajecten alleen stoptreinen rijden (2x per uur).

Ook op een traject als Den Haag – Rotterdam is er zeer beperkt treinverkeer. Van de normaal 11 treinen per uur rijden er nu ongeveer 2 treinen per uur. Arriva onderhoud een zondagsdienstregeling. 

Sinds donderdag is de dienstregeling vanwege weersproblemen aangepast. Ook maandag zal dit zo blijven. De voornaamste reden is dat het KNMI voor maandag instabiel weer heeft voorspelt. Verder kampen de spoorwegen met defecte wissels en defecte treinen.

Prorail en de Nederlandse Spoorwegen (NS) hopen dat ze langzaam het aantal treinen weer kunnen gaan uitbreiden. 

Veel wissels zijn ingesneeuwd en hebben last van storingen. Daardoor kunnen op een aantal trajecten geen of zeer beperkt treinen rijden. Extra probleem is dat de storingsdiensten naar de locatie van de storingen moeten rijden. ´´Dat is nu heel moeilijk over de weg. Daardoor kunnen we storingen vaak niet snel verhelpen´´, vertelt de zegsvrouw van ProRail.