fbpx

Treinverkeer rond Utrecht weer beperkt hervat

20 nov 2010 15:00

Vanaf omstreeks 15:00 rijden er zaterdagmiddag weer beperkt treinen van en naar Utrecht Centraal. Op alle trajecten wordt het treinverkeer hervat. Het streven is dat omstreeks 17:00 uur 70% van de treinen weer zullen rijden. Voorlopig rijden er ook nog bussen van en naar Utrecht. Alles is er op gericht om zondag weer via de normale dienstregeling te kunnen gaan rijden. 

NS en ProRail betreuren de overlast die reizigers ondervinden door de brand vrijdagmiddag in de Verkeersleidingspost in Utrecht. De schade aan de post Utrecht is aanzienlijk, bleek uit analyses vannacht en vanochtend. Er wordt met man en macht gewerkt om de schade te herstellen. Het streven is om in de loop van de middag een aangepaste dienstregeling te kunnen opstarten.

Tussen Dordrecht-Geldermalsen (Arriva) en Amersfoort-Ede/Wageningen (Connexxion) rijden de treinen sinds zaterdagmorgen al weer. Vanaf 15:00 uur gaan er weer treinen rijden op alle overige trajecten. Wel blijven er treinen uitvallen. Via m.ns.nl kunnen reizigers kort van te voren hun reis plannen. Bij 9292 zorgt het hervatten van het treinverkeer voor extra drukte. Veel reizigers willen weten of hun trein weer volgens dienstregeling rijdt. 

ProRail en NS geven de reizigers een groot compliment voor de manier waarop zij gedurende de storing met veel flexibiliteit, zelfredzaamheid en saamhorigheid met de situatie zijn om gegaan.