fbpx

Treinverkeer Zwolle vier weken plat in 2012

24 mei 2011 16:35

Treinreizigers in Zwolle moeten in de zomer van 2012 vier weken lang noodgedwongen met de bus reizen. Het station in de Overijsselse stad sluit de deuren vanwege grootschalige werkzaamheden. Dat hebben de NS en Prorail en dinsdag bekendgemaakt.

Station Zwolle krijgt onder meer een vierde perron en een nieuwe voetgangerstunnel. Ook moet het station worden voorbereid op de komst van de Hanzelijn in december 2012. De werkzaamheden hebben een forse impact, zo realiseren Prorail en de NS zich. Tussen 14 juli en 12 augustus moeten reizigers een alternatief zoeken voor de trein.

De partijen hebben bewust gekozen voor een aaneengesloten periode van vier weken. Bij een alternatief zouden reizigers weken langer te maken hebben met overlast.

De Maatschappij Voor Beter OV kan zich daarin vinden. De belangenorganisatie stelt wel dat er wel dat de NS en Prorail aan een aantal randvoorwaarden moeten voldoen. Zo moeten de vervangende busdiensten goed worden georganiseerd en reizigers mag het qua comfort aan niets ontbreken, vindt de organisatie.

Foto: een koploper in Groningen uit de richting Zwolle

(c) Novum Nieuws