fbpx
Foto: NS

200.000 reizigers met Boekenweekgeschenk

(Novum) – Naar schatting ruim tweehonderdduizend mensen hebben zondag op vertoon van het boekenweekgeschenk gratis met de trein gereisd. Dat meldt de NS zondag. Vorig jaar stapten nog ruim 210 duizend treinreizigers met het Boekenweekgeschenk op de trein.

Volgens een woordvoerder van de NS is echter nog niet aan te geven of dit jaar daadwerkelijk minder mensen met een Boekenweekgeschenk hebben gereisd. "Dit is een eerste schatting. De definitieve cijfers volgen later."

Het boekenweekgeschenk van dit jaar, De Kraai, werd geschreven door Kader Abdolah. Wie tijdens de Boekenweek voor minstens 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken koopt of lid wordt van de bibliotheek krijgt De Kraai gratis.

Dit jaar is het geschenk voor het eerst ook als e-book verkrijgbaar. Mensen die de digitale versie van De Kraai konden tonen, mochten zondag ook gratis mee met de trein.

Zondag reed ook een speciale verhalentrein van Abdolahs woonplaats Delft naar Utrecht. De schrijver reisde mee met deze trein. Hij en andere bekende Nederlanders vertelden tijdens de reis aan 150 treinreizigers over hun leven, cultuur of familie. Zij deden dit in het kader van het thema van de Boekenweek van dit jaar, curriculum vitae – geschreven portretten.

De Boekenweek duurt nog tot en met zaterdag.