fbpx

21 doden bij ernstig metro-ongeluk Moskou

15 jul 2014 19:11

Bij het ergste ongeluk in de geschiedenis van de beroemde metro van Moskou zijn dinsdag zeker 21 mensen om het leven gekomen. Meer dan 160 anderen raakten gewond, aldus de Russische burgerbescherming. De slachtoffers vielen toen een metro in de ochtendspits plotseling heftig remde.

Drie metrostellen ontspoorden daardoor tussen de stations Slavjanski Boulevard en Park Pobedi, passagiers werden door de metro geslingerd. Ongeveer 200 mensen werden door hulpdiensten uit de verongelukte metro gehaald, die ongeveer 200 meter van een station verwijderd was. De hulpdiensten rukten na het ongeval massaal uit om gewonden te helpen.

"De metro remde plotseling heel hard. De lichten gingen uit en er was veel rook´´, aldus een van de geschrokken passagiers. "We zaten vast en konden er alleen door een wonder uit komen.´´

Het ministerie van Rampenbestrijding dacht eerst aan stroomuitval als mogelijke oorzaak van de ramp, maar uit onderzoek zijn geen schommelingen van de spanning gebleken. Nu wordt gedacht aan een defect aan de wielen of een kapotte wissel.

De metro is in Moskou met 9 miljoen passagiers per dag het belangrijkste verkeerssysteem. De ondergrondse met haar prestigieuze architectuur is in 1935 geopend en is aan een grote renovatie toe.

(c) ANP. Archieffoto: Иван Гриценко via wikipedia onder CC BY 3.0 licentie.