fbpx

Beperkt treinverkeer Duitsland – Zwitserland na ongeval goederentrein

Het treinverkeer Freiburg (Duitsland) – Basel (Zwitserland) is zondagavond na 2,5 dag deels hervat. Het treinverkeer kwam eerder stil te liggen na een ongeval met een goederentrein met gevaarlijke stoffen. Reizigers moeten echter rekening blijven houden met vertraging en uitvallende treinen.

Vrijdag ontspoorde de goederentrein Keulen – Gallarate (Italië) in het Duitse Müllheim. Meerdere wagons kwamen naast de rails en kantelden. Omdat de trein gevaarlijke stoffen vervoerde, werden  250 tot 300 mensen in een straal van 500 meter rond het ongeluk geëvacueerd. Een explosie kon in eerste instantie niet worden uitgesloten, maar dat gevaar is inmiddels niet meer aan de orde.

Hulpdiensten rukte vrijdag met groot materieel uit. Bij het ongeluk is ook de bovenleiding beschadigd geraakt en ontstond er een enorme ravage. Inmiddels is er weer één spoor vrijgegeven en komt het treinverkeer weer gedeeltelijk op gang.

De spoorlijn Freiburg – Basel maakt deel uit van één van de belangrijkste internationale corridors van Europa. Diverse ICE treinen maken normaal van de spoorlijn gebruik, waaronder de ICE Amsterdam – Basel. Ook nachttreinen en goederentreinen maken normaal van de lijn gebruik. De afgelopen dagen moesten doorgaande reizigers een deel per bus afleggen. 

Doordat nog niet alle sporen zijn vrij gegeven, moeten reizigers nog steeds rekening houden met vertraging. Tot wanneer de beperkingen duren, is niet bekend.