youtube treinreiziger zoeken zoeken

Blokker treinkaartje: NS Dagkaart Dal (januari 2017)

Deze aanbieding is verlopen, maar er zijn genoeg nieuwe aanbiedingen. Vind het goedkoopste treinkaartje met onze prijsvergelijker.

Goedkoop met de trein? Vanaf 5 januari zijn er weer Blokker treinkaartjes beschikbaar. De treinkaartjes zijn te gebruiken vanaf maandag 9 januari en uiterlijk tot en met 19 februari 2017. Doordeweeks zijn de treinkaartjes niet tijdens de spits te gebruiken. De treinkaartjes kosten 14,50 euro.

De treinkaartjes zijn net als bij voorgaande Blokker acties op werkdagen niet geldig tijdens de spitsuren (6.30 – 9.00 uur en 16.00 – 18.30 uur). Dat wil zeggen: met het treinkaartje kan er tijdens deze uren niet worden ingecheckt. Bij NS kan de reis wel worden afgemaakt als de reis vóór de spits van start is gegaan. In het weekend zijn er met Blokker-treinkaartjes nooit beperkingen omtrent de geldigheid.

De goedkope Blokker treinkaartjes zijn niet alleen geldig bij NS, maar ook bij Arriva, Syntus, Breng en Connexxion. De Thalys is echter uitgesloten en bij Intercity Direct (traject Schiphol – Rotterdam v.v.) en ICE dien je een toeslag te betalen. De reguliere treinen (intercity´s en Sprinters) zijn altijd toeslagvrij. Je kunt tussen Schiphol – Rotterdam dus ook reizen met de reguliere toeslagvrije treinen (deze rijden via Den Haag en hebben een langere reistijd).

Veel gestelde vragen over dit Blokker treinkaartje:

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Reis je laat in de avond? Check dan altijd goed de reisplanner hoe laat de laatste trein rijdt. Slechts op enkele trajecten rijden treinen ook ’s nachts.

Ja. Het Blokker treinkaartje wordt geleverd als eenmalige chipkaart, je bent verplicht per vervoerder in- en uit te checken. Met dit treinkaartje kun je doordeweeks niet inchecken tussen 6:30-8:55* uur en tussen 16:00-18:25 uur*. Je kunt de treinreis bij NS wel afmaken als de treinreis buiten de spits begonnen is. Maar éénmaal uitgecheckt kun je in de spits niet meer inchecken. De bedoeling is verder dat je binnen 30 minuten na inchecken je treinreis daadwerkelijk begint. In het weekend kun je heel de dag in- en uitchecken.

 • Als je bijvoorbeeld om 15:55 uur incheckt, kun je dus prima om 16:05 uur vanuit Rotterdam naar Zwolle reizen. Het is echter niet mogelijk om daarna nog verder te reizen met een andere vervoerder. (Tenzij je op Zwolle wacht totdat de avondspits voorbij.)

* Formeel van 6:30 – 9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur. Echter je al vanaf 8:55 en 18:25 uur inchecken voor de daluren. Als je éénmaal ingecheckt bent, kun je reizen. Tussen 6:30-6:35 en 16:00-16:05 zit in de regel ook nog een marge waardoor je toch kunt inchecken. Ook dan geldt: als je bent ingecheckt, kun je reizen. Als de marge er is, kun je er van profiteren, mocht inchecken niet lukken, dan heb je pech en moet je of een los treinkaartje voltarief kopen of wachten totdat de spits voorbij is.

In het weekend (zaterdag en zondag) is het antwoord simpel: op alle tijden van de dag. Maar doordeweeks (maandag t/m vrijdag) mag je niet reizen tijdens de ochtend én avondspits. De ochtendspits duurt van 6:30 – 8:55 uur* en de avondspits van 16:00 – 18:25 uur*. Bij NS mag je de reis wél tijdens de spits afmaken, mits je de reis bent begonnen vóór de spitsperiode. Het moment van inchecken is daarvoor bepalend. Verder dient je reis binnen 30 minuten nadat je bent ingecheckt ook daadwerkelijk te beginnen. Je kunt in de spits dus niet van vervoerder wisselen, immers dan moet je uitchecken en in de spits kun je vervolgens niet meer inchecken bij de nieuwe vervoerder.

* Formeel van 6:30 – 9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur. Echter je al vanaf 8:55 en 18:25 uur inchecken voor de daluren. Als je éénmaal ingecheckt bent, kun je reizen. Tussen 6:30-6:35 en 16:00-16:05 zit in de regel ook nog een marge waardoor je toch kunt inchecken. Ook dan geldt: als je bent ingecheckt, kun je reizen. Als de marge er is, kun je er van profiteren, mocht inchecken niet lukken, dan heb je pech en moet je of een los treinkaartje voltarief kopen of wachten totdat de spits voorbij is.

Je kunt reizen met bijna elke trein die je in de reisplanner vind. Uiteraard wel binnen Nederland. Dagkaarten zijn echter NOOIT geldig bij Thalys. En bij ICE en Intercity Direct dien je tussen Schiphol – Rotterdam v.v. een toeslag te betalen. In de reisplanner wordt de treinsoort aangegeven. Als je daar Thalys treft, kun je het reisadvies niet gebruiken. Als daar ICE staat of Intercity Direct (én je reist op het traject Schiphol – Rotterdam of v.v.) kun je het reisadvies alleen gebruiken als je naast jouw voordelige treinkaartje nog een toeslag koopt. Verder wordt ook op het station duidelijk aangekondigd dat de trein een toeslag heeft.

Wil je geen toeslag betalen? Zoek dan gewoon verder naar een reisadvies zonder deze treinen. Alle Intercity’s, Sprinters, Sneltreinen en Stoptreinen zijn toeslagvrij. Tussen Schiphol – Rotterdam betekent dit concreet dat als je via Leiden en Den Haag reist je geen toeslag hoeft te betalen.

Kinderen t/m 11 jaar hoeven overigens in Intercity Direct geen toeslag te betalen. Reis je met Intercity Direct tussen Amsterdam – Schiphol of tussen Rotterdam – Breda (en NIET tussen Rotterdam – Schiphol of v.v.), dan hoef je ook geen toeslag te betalen.

 • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
 • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
 • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
 • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Deze actie is als eerste gemeld door Jente Baan (inclusief foto). Ze wordt door ons beloond met een cadeaubon van de NS Spoordeelwinkel. Onder voorwaarden belonen wij tips rond goedkope treinkaartjes.  

 • EdRo

  Super tip weer! Altijd fijn om vlot op de hoogte te zijn! Dank dank

  Op de site van Blokker is de actie nog niet actief.
  Zijn er al mensen die succes hebben gehad in een filiaal?

  • Hildebrand van Kuyeren

   Oeps, ik zie je opmerking nu pas, bedankt voor het compliment 🙂 (Ik ben de eigenaar van de site.)

   • EdRo

    Tja.. nieuwe versie van de site, dan zal je af en toe vast wel het e.e.a. ontgaan 😉
    Succes!