fbpx

Britse treinorder van 2 miljard euro naar Siemens

Het Duitse Siemens heeft definitief een order voor nieuwe Britse treinstellen in de wacht weten te slepen. De order heeft een waarde van 1,6 miljard pond, wat neerkomt op bijna 2 miljard euro. Het gaat om regionale treinen die rond Londen ingezet zullen worden op de zogenoemde Thameslink-route.

De Thameslink-route is een drukke route die Luton Airport (ten noorden van Londen) via Londen verbindt met Brighton, een stad ten zuiden van Londen. Londen Bridge vormt een belangrijk station in het netwerk. In totaal maakt 225 kilometer spoor met 50 stations deel uit van de route.

De investering in de nieuwe treinen maakt onderdeel uit van een speciaal programma voor de Thameslink-route. De Britse overheid wil treinen op het traject treinen frequenter laten rijden en nieuwe stations openen. In totaal wordt er zo´n 6 miljard pond geïnvesteerd in de Britse route.

Voor de Canadese treinbouwer Bombardier is de definitieve gunning aan Siemens minder goed nieuws. Die moet nu 1400 banen in een fabriek in Engeland schrappen.

  • Vanuit Nederland per trein naar Londen? Zie onze pagina Trein Londen.

Foto: Janderk1968 via Wikipedia onder GNU Free-licentie.