fbpx

Doden bij ernstig treinongeluk Polen

UPDATE ZONDAG 21:00 UUR

Bij een frontale treinbotsing in het zuiden van Polen zijn zaterdagavond zeker acht doden en 54 gewonden gevallen. In andere berichten wordt zelfs over 15 doden gesproken. Veertig gewonden zijn er slecht aan toe.

Het is volgens minister van transport Slawomir Nowak een van de ergste treinrampen van de afgelopen jaren. Bij de reddingsoperatie zijn tientallen hulpverleners en helikopters ingezet.

De treinen reden op hetzelfde spoor tussen Warschau en Krakau, maar in tegenovergestelde richting, zei bestuurslid van het Poolse spoorbedrijf PKP. De regionale trein Warschau – Krakow met vier wagons had niet op het spoor moeten zijn. De intercity uit Krakau telde zes rijtuigen.

Het is niet duidelijk hoe de trein op het spoor richting het zuiden terecht is gekomen. Er werd bij het kleine plaatsje Szcekociny wel aan het spoor gewerkt. Poolse media zendden beelden uit van ontspoorde vervormde witte en groene treinwagons. Minister Nowak en premier Donald Tusk zijn ter plaatse gegaan. De reddingswerkzaamheden verlopen moeizaam doordat de ernstig beschadigde treinen moeilijk toegankelijk zijn.

Update zondag 21:00 uur
Inmiddels zijn er 16 doden en 58 gewonden gemeld. Een vakbondsleider van spoorpersoneel heeft gezegd dat het onderinvesteren aan de sporen er (mede) voor heeft gezorgd dat dit ongeluk heeft kunnen gebeuren. Een onderzoek is gestart naar het ongeval.
 

(c): Novum/AP/Treinreiziger, eerste foto: (c) AP, tweede foto (c) persbureau PAP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *