fbpx

Extra en extra lange treinen vanwege SAIL 2010

11 aug 2010 14:26

Tijdens SAIL van 19 t/m 22 augustus zet NS extra en langere treinen in om zoveel mogelijk bezoekers comfortabel naar het evenement te brengen. Het evenemententerrein bevindt zich achter station Amsterdam Centraal. Bij alle NS-servicepunten is een folder beschikbaar met een plattegrond van de stations- en SAIL-omgeving evenals extra terugreisinformatie.

Amsterdam Centraal wordt in nautische sfeer gebracht. Kinderen kunnen hun eigen SAILschilderijtje maken in de middentunnel. Spoor 15a wordt voor de SAIL IN omgetoverd tot VIP-terras met 1e klas uitzicht voor genodigden. In de centrale hal draait op groot scherm de film “Die letzten Segelschiffe”.

Extra treinen
NS verwacht 300.000 bezoekers aan SAIL per trein naar het evenement te brengen. NS rijdt tijdens SAIL zoveel mogelijk met langere treinen en zet ook extra treinen in. Zo rijden er extra stoptreinen tussen Amsterdam en Uitgeest waardoor tot ´s avonds laat en ook in het weekend 4 stoptreinen per uur rijden.
In het weekend stoppen de Intercity’s tussen Amsterdam en Enkhuizen op alle stations in Purmerend. De intercity´s Amsterdam – Lelystad rijden normaal niet ´s avonds na 20:00 uur, maar rijden vanwege SAIL tot en met 24.00 uur.

2005
De vorige editie van SAIL was in 2005. Toen zat het de Nederlandse Spoorwegen niet mee. Voorafgaand aan SAIL was er toen een aanrijding bij Amsterdam Centraal. Daardoor reden er tijdens SAIL 2005 minder treinen tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk. Ook zorgde enkele storingen toen voor vertraging. Toen was het spoorbedrijf met een varende trein ook zelf vertegenwordig op het event.