fbpx

Huges maakt toch kans op tonnen vertrekvergoeding

Timo Huges ontkent ontslag te hebben genomen, maar heeft alleen zijn bestuurstaak neergelegd, schrijft minister Dijsselbloem aan de Tweede Kamer. Volgens de Telegraaf is daarmee de kans groot dat de in opspraak geraakte directeur toch een half miljoen euro vertrekpremie van de rechter krijgt toebedeeld.

Het ontslag is op 5 junii niet op schrift vast gelegd. Volgens Dijsselbloem heeft Huges echter wel degelijk ontslag genomen. Omdat Huges niet direct een ontslagbrief heeft gekregen is er volgens De Telegraaf geen sprake meer van ontslag op staande voet en kan dat ook niet meer gebeuren. Daarmee wordt de kans op een aanzienlijke vertrekregeling veel groter, melden diverse arbeidsjuristen aan de krant.

In Huges’ contract staat dat hij een jaarsalaris van 430.000 euro ontvangt, als hij ’gewoon’ wordt ontslagen. Ook is de kans nu veel groter dat Huges zijn reeds uitbetaalde bonus van dik 75.000 euro behoudt.

Uit de brief van Dijsselbloem blijkt dat de bonus aan Huges al is uitbetaald voordat daar een definitieve beslissing over werd genomen. NS wilde de topman aanvankelijk een veel hogere bonus geven, maar daar ging Dijsselbloem niet mee akkoord. Daardoor werd de bonus pas veel later officieel vastgesteld.