fbpx

Koninklijk Gala in Het Spoorwegmuseum

17 jun 2010 11:06

Het Spoorwegmuseum start de zomervakantie op zaterdag 3 juli met het Koninklijk Gala. Een bijzonder kostuumevenement waarbij zo´n 60 koninklijke personages in prachtige historische kleding dansen en walsen op muziek van het orkest Tzigane. Tussen de koninklijke treinen van de tentoonstelling ‘Royal Class, vorstelijk reizen’ zorgen zij voor een vorstelijk presentatie. De voorstellingen zijn om 13.00 uur en 14.30 uur.

In de middaguren zijn er prinsen, prinsessen, koningen en keizers in historische kleding in het museum aanwezig. De show wordt gegeven door Stichting Oud Oranje. Zij traden bij de opening van ´Royal Class, vorstelijk reizen´ al op voor koningin Beatrix.

Tijdens de opening van het Koninklijk Gala zal onder andere kledij van koningin Anna Paulowna, koning Willem III en koningin Sophie, koningin Louise Marie van België en koningin Louise van Zweden, koningin Victoria en prins Albert, keizer Franz Jozef, keizerin Eugenie van Frankrijk en natuurlijk de beroemde keizerin Sissi getoond. 

De tentoonstelling ´Royal Class´ zorgt voor extra belangstelling voor het spoorwegmuseum. Het Koninlijk Gala zal naar verwachting de belangstelling alleen maar verder vergroten.