fbpx

Kruidvat treinkaartjes voor € 13,99

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker

UPDATE: Er is een nieuwe actie met Kruidvat Treinkaartjes (e-tickets).

Nieuwe Kruidvat Treinkaartjes

Deze actie is verlopen. Maar er zijn nog steeds goedkope treinkaartjes te koop! Raadpleeg onze prijsvergelijker om de beste aanbieding te vinden.
Goedkope treinkaartjes voor het weekend, binnenkort zijn ze weer te koop via Kruidvat! Vanaf dinsdag 23 mei kun je bij Kruidvat de gebruikelijke weekenddagkaarten kopen. Per stuk voor 13,99 euro en te gebruiken t/m 30 juli 2017.

Dat blijkt uit de Kruidvat folder die we al onder ogen hebben gezien. Stapelkorting, zoals de vorige keer werd aangeboden, is dit keer niet van toepassing. NSheeft in juni ook een exclusieve aanbieding voor Treinreiziger.nl. Daardoor kun je voor reizen in het weekend al een 1e klas dagkaart kopen voor 13 euro (reisperiode 24 juni t/m 9 juli, alleen weekend).

Wie trouwens een Kruidvat Voordeelkaart heeft kan de weekenddagkaart met korting kopen. Met 150 spaarpunten kost het Kruidvat treinkaartje nog maar 12,49 euro. Je kunt de voordelige treinkaartjes van Kruidvat alleen gebruiken op een zaterdag óf zondag. Je kunt het treinkaartje NIET gebruiken op feestdagen die niet in het weekend vallen.

Bij de Kruidvat treinkaartjes zijn er geen beperkingen qua tijdstip. Je mag zo vroeg of zo laat vertrekken als je wil. Bij NS duurt een dag 28 uur. Vanaf 0:00 uur kun je reizen, tot uiterlijk 4:00 uur de volgende ochtend. Houd er wel rekening mee dat er in de nacht op veel trajecten nauwelijks treinen rijden. Houd er ook rekening mee dat er in het weekend vaak gewerkt wordt aan het spoor. Dus raadpleeg altijd voor vertrek de treinplanner.

Met een Kruidvat Dagkaart kun je kris, kras door Nederland reizen. Het treinkaartje is behalve bij NS ook geldig bij Arriva, Breng, Connexxion en Syntus. Maar wel alleen in de treinen, niet in de bussen. Dit treinkaartje wordt geleverd op een wegwerp chipkaart. Het enige wat je hoeft te doen is om per vervoerder in- en uit te checken.

In Thalys is deze dagkaart niet geldig. Indien je kiest voor de extra snelle Intercity Direct (Schiphol – Rotterdam v.v.) of ICE moet je naast het Kruidvat treinkaartje nog wel een toeslagbiljet aanschaffen. Maar je kunt altijd kiezen voor de reguliere intercity’s en sprinters: daarvoor hoef je niet bij te betalen. Je bent hoog uit iets langer onderweg.

Reis je met kinderen? Dan kun je voor kinderen t/m 11 jaar een Railrunner kopen (2,50 euro). Of, nog voordeliger, schaf het NS Kids Vrij abonnement aan. Voor slechts 1 cent kunnen kinderen dan een heel jaar lang gratis meereizen met een volwassene. Van het NS Kids Vrij abonnement kun je alleen gebruik maken als de kinderen een persoonlijke ov-chipkaart hebben.

Het Kruidvat Treinkaartje kun je niet alleen in de winkel kopen, maar ook online. Dat kan vanaf dinsdag 23 mei. Vanaf dat moment kun je alle voorwaarden ook terug lezen op de Kruidvat website, dat is op dit moment nog niet mogelijk.

De Kruidvat Dagkaart is ideaal als je in de zomer in het weekend een dagje uit wil. Die kun je vervolgens weer combineren met andere aanbiedingen. Zo kun je op diverse attractieparken en dierentuinen tot 40% besparen. Bijvoorbeeld via tickets van ActievandeDag.nl, Dagtickets.nl en UitjeKrant.nl.

Samenvatting Kruidvat Treinkaartje

Betreft: NS Dagkaart voor het weekend
Verkoop: Via Kruidvat winkels / website
Verkoopperiode: Vanaf 23 mei (in elk geval t/m 28 mei). OP = OP.
Reisperiode: 27 mei t/m 30 juli 2017
Prijs: € 13,99 per NS Dagkaart

Laatste nieuws over goedkope treinkaartjes?

Veel gestelde vragen over de Kruidvat dagkaart

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Op de meeste trajecten rijdt de laatste trein al eerder. Dus check altijd de reisplanner om te zien hoe laat de laatste trein rijdt.

Je kunt reizen met bijna elke trein in Nederland reizen. Alleen bij Intercity Direct (de opvolger van de Fyra) tussen Schiphol en Rotterdam en bij de Duitse hogesnelheidstrein ICE dien je een toeslag te betalen. Thalys is uitgesloten. Twijfel je, of je toeslag moet betalen? Op de borden op de perrons staat altijd aangeven als er toeslag verschuldigd is. Ook staat dit vermeld in de NS Reisplanner. Voor de normale intercity’s hoef je nooit een toeslag te betalen.

  • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
  • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
  • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
  • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Je mag op feestdagen reizen, mits deze op een zaterdag of zondag vallen. Op andere dagen is dit kaartje immers niet geldig.

Nee. Dat kan niet. Wil je voordelig 1e klas reizen? Maak dan gebruik van onze prijsvergelijker, en vul in dat je 1e klas wilt reizen.

Nee, dat hoeft niet. Je kunt met het treinkaartje gewoon naar het station gaan. Door in te checken wordt het treinkaartje automatisch geactiveerd. Op die dag kun je het kaartje vervolgens gebruiken. Als je probeert in te checken op een dag (of tijdstip) dat het kaartje niet geldig is, dan zullen de poortjes niet open gaan en zal er op het scherm een foutmelding te zien zijn.

Ja, dat moet. Zonder in- en uit te checken is dit treinkaartje niet geldig. In- en uitchecken doe je per vervoerder. Reis je alleen met NS? Dan check je dus in op het beginpunt van de reis, en check je uit als je aangekomen bent op je eindbestemming.

Ja, dat kan. Het is een dagkaart. Dus je kunt naar meerdere bestemmingen gaan, of meerdere keren heen en weer reizen. Bij een dagretour kun je in de regel niet zomaar naar meerdere bestemmingen reizen.

Thalys: Deze treinactie is NIET geldig in de Thalys.
Intercity Direct: De Intercity Direct is de speciale trein die via de hogesnelheidslijn rijdt. Deze trein verbind Amsterdam via Schiphol en Rotterdam met Breda. Je kunt van deze trein gebruik maken, maar op het traject Schiphol – Rotterdam (en v.v.) is een toeslag verplicht en die is niet inbegrepen. De toeslag moet voor instappen worden gekocht en bedraagt 2,40 euro per persoon per enkele reis. De toeslag is te koop op ns.nl en bij de kaartautomaat op het station. Als je een ov-chipkaart hebt kun je de toeslag ook laden op de ov-chipkaart op het perron. Wil je geen toeslag betalen? Dan kun je gebruik maken van de reguliere intercity. Daarvoor geldt geen toeslag. Die doet er wel langer over.
ICE: ICE is de Duitse hogesnelheidstrein die Amsterdam met Frankfurt en Basel verbind. In Nederland stopt de trein in Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem. Je kunt binnen Nederland gebruik maken van de ICE, mits je vooraf een toeslagkaartje koopt a 2,40 euro per persoon per enkele reis. De ICE rijdt slechts enkele keren per dag. De gewone intercity is gewoon toeslagvrij en verbind deze plaatsen circa 4x per uur. Je kunt dus prima een paar minuten wachten en toeslagvrij reizen.
Intercity Brussel en Intercity Berlijn: Het treinkaartje is binnen Nederland gewoon geldig in de intercity Amsterdam – Brussel en in de trein Amsterdam – Berlijn. Als je de grens wil passeren heb je uiteraard een extra treinkaartje nodig.

Nee. Dit is een dagkaart. Met een dagkaart kunt u kris, kras door Nederland. U hoeft dus geen traject op te geven. Dat moet alleen bij dagretours.

Nee. Niet nodig. Jaren lang was dit wel verplicht. Sinds eind 2018 is dit voor alle e-tickets niet meer verplicht. Tonen op de smartphone, tablet of laptop voldoet. De voorwaarde is wel dat het e-ticket voldoende leesbaar kan worden weergegeven. “Daarvoor is voldoende schermgrootte en – kwaliteit noodzakelijk. U dient zelf zorg te dragen voor een voldoende opgeladen en goed werkend apparaat” aldus de nieuwe NS voorwaarden.


Heel de reisperiode heb je de tijd om de reisdatum te kiezen. Dat kan vanaf 30 dagen voor vertrek, maar ons advies: wacht tot het laatste moment. Ook op de reisdag zelf kunt u nog verzilveren. Na verzilveren is wijzigen niet meer mogelijk. Verzilver dus pas als u zeker weet dat de reis door gaat.

Nee. In het weekend kunt u heel de dag reizen, zonder dat u op de tijd hoeft te letten. Ook na 0:00 uur ‘s nachts. U heeft de tijd tot 4:00 uur de volgende ochtend. (De laatste trein rijdt meestal voor die tijd).

Nee. Dat mag niet meer. U mag doordeweeks niet tussen 6:30 – 9:00 uur en tussen 16:00 – 18:30 uur in de trein zitten. Alleen als u door vertraging in de spits terecht komt, mag u de reis afmaken.

Als u de treinkaartjes al verzilverd heeft, is er eigenlijk niets meer aan te doen. Wacht daarom met het verzilveren tot dat u zeker weet dat de reis door gaat. Als u door een storing besluit om niet op pad te gaan, is het anders. Als u het vooruitzicht heeft dat u één uur of meer vertraging op loopt, mag u besluiten om uw reis te annuleren. Neem hiervoor contact op met de NS Klantenservice. Let op: geplande werkzaamheden vallen hier niet onder.

Nee. In principe niet. Wel is het treinkaartje geldig in trein vervangende bussen. Die rijden bijvoorbeeld bij werkzaamheden.

Nee! Bij e-tickets hoeft dat niet. Een conducteur kan ook niet zien of u wel of niet ingecheckt bent. De e-tickets zijn voorzien van een barcode waarmee u indien nodig de poortjes op het station kunt openen.

In principe kunt u binnen Nederland gebruik maken van alle treinen die opgenomen zijn in de NS reisplanner. Dus niet alleen de treinen van NS, maar ook met de treinen van Arriva, Breng, Connexxion, Keolis (Blauwnet) en Q-buzz (RNET). Dit treinkaartje is echter niet geldig in de Thalys en Eurostar. Dit zijn treinen met een reserveringsplicht.
In het geval van ICE en Intercity Direct (tussen Schiphol – Rotterdam en v.v.) moeten treinreizigers een toeslag betalen. Die komt neer op € 2,40 per enkele reis tijdens. U kunt die online kopen, of bij de kaartautomaat. Bij de Intercity Direct is het bovendien mogelijk met de ov-chipkaart via de toeslagzuilen op de perrons. Dat is ook het voordeligst. U betaald dan € 1,40 per enkele reis. Het Kruidvat treinkaartje is niet geldig buiten Nederland.

Tijdens het verzilveren kregen wij een upgrade naar de 1e klas aangeboden van 4 euro. We weten niet zeker of iedereen die optie krijgt, we denken van wel. Als u hier gebruik van maakt, dan kan het.

Ja dat kan. U krijgt per ticket een couponcode. U kunt per ticket besluiten wie er gaat reizen. U kunt ze dus ook zelf allemaal gebruiken, maar u kunt ze ook delen met iemand anders.

Inschrijven gratis nieuwsbrief goedkope treinkaartjes

Verschijnt 1 tot 2x per maand, afhankelijk van de acties. Let op: je aanmelding is pas definitief na het aanklikken van de bevestiginglik die je per e-mail krijgt.

[wysija_form id=”1″]

0 0 stemmen
Artikel waardering
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Yosief
7 jaren geleden

Ik wil Drie kaartje kopen.

Merhawi
6 jaren geleden
Antwoord aan  Yosief

ik wil een dag kaart bestellen.

Anoniem
7 jaren geleden

Ik wil er 2 kaartje kopen

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Dan moet je naar het Kruidvat vanaf volgende week

Pascalle
7 jaren geleden

Ik wil vrijdag 26 mei reizen met de trein.

B. Wierda
7 jaren geleden

Ik wil reizen met treinkaartje op maandag 2e pinksterdag!!
Kan Dat?? ?

Jan
7 jaren geleden
Antwoord aan  B. Wierda

Helaas niet met dit kaartje. Er staat bij: “Je kunt de voordelige treinkaartjes van Kruidvat alleen gebruiken op een zaterdag óf zondag. Je kunt het treinkaartje NIET gebruiken op feestdagen die niet in het weekend vallen.”

Brigitte v heel
7 jaren geleden
Antwoord aan  B. Wierda

Ik heb gebeld naar de NS klantenservice met de vraag of ik kan reizen met de kruidvat treinkaartjes op Hemelvaartsdag. Daar zeiden ze dat ik er mee kan reizen. Dus daarop ben ik de treinkaartjes gaan kopen. Bij het Kruidvat zeiden ze ook dat ik ermee kan reizen. Lees nu hier dat het niet zo is.
Hoe zit het nu.

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  Brigitte v heel

Ik zal het nogmaals bij NS navragen, maar ga er maar vanuit dat dit NIET kan. Alleen zaterdagen en zondagen, en geen feestdagen die op andere dagen vallen.

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  Brigitte v heel

NS zegt ook op Twitter dat het niet kan. Bij abonnementen geld een feestdag als een zondag. Bij aanbiedingen, zoals die van Kruidvat, niet. Dan is het echt uitsluitend zoals het vermeld staat.
https://twitter.com/NS_online/status/866752715505979392

Bea
7 jaren geleden

Ik wil graag twee treinkaartje

Hella
7 jaren geleden

Fiets mee geen probleem of toch weer 6 euro extra?

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  Hella

Je moet voor de fiets inderdaad wel een aparte Fiets dagkaart kopen. In de regel mag de fiets niet gratis mee met de trein.

Stokman
7 jaren geleden
Antwoord aan  Hella

Fiets meenemen kost geen 6 euro, maar E6,10
Alleen vouwfietsen mogen gratis mee, zoals gebruikelijk bij NS.

Robert
6 jaren geleden
Antwoord aan  Stokman

6,50 beste heer. Niet 6,10

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Robert
Annelies
7 jaren geleden

Mijn zus en ik willen zat. 17 juni van Heerlen naar Apeldoorn en op zon 18 juni weer van Apeldoorn naar Heerlen terug..kan dat als ik 4 kaartjes haal bij kruidvat

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  Annelies

Ja dat kan. U kunt ook twee keer enkele reis voor 20.50 euro kopen. Dat zijn etickets die u zelf moet uitprinten.

koster
7 jaren geleden

ik wil graag 4 kaartjes

Dilana martena
7 jaren geleden

Ik wil 26 mei een kaartje kopen

wour
7 jaren geleden

Ben ik verplicht om nu al een datum te prikken of kan ik vrij in een weekend reizen

Wim
7 jaren geleden
Antwoord aan  wour

Een hele goede vraag! Dat zou ik ook wel willen weten. Apart dat dat er niet bij wordt vermeld, want dat maakt toch wel degelijk een verschil met plannen en of het een geschikte aankoop is.

Hildebrand
7 jaren geleden
Antwoord aan  Wim

Nee. Je krijgt een chipkaart, daarmee ga je op de zaterdag of zondag die je wilt reizen naar het station, en checkt in. En klaar. Je hoeft dus nog niet te weten wanneer je gaat reizen, zolang het maar is in de periode dat de kaartjes geldig zijn.

Albert
7 jaren geleden

Kan ik de treinkaartje op 1ste pinksterdag gebruiken. Het is zo duidelijk ingevuld.

Je kan hem niet gebruiken als een feestdag in de werkweek valt.

Treinreiziger.nl
7 jaren geleden
Antwoord aan  Albert

1e Pinksterdag is een zondag, dus dat kan.

marijke beijer
7 jaren geleden

k wil de kaartjes weer inleveren , omdat ik mijn zoon wilde verrassen, maar hij had ze zelf al gekocht.dat kon niet.

Op de folder in de winkel staat daar niets over vermeld.
“Kijk maar op de site. ”
Dat heb ik gedaan en daar kan ik niet vinden dat het kaartje niet teruggegeven kan worden.
Mij lijkt dus, dat ik de kaartjes terug moet kunnen geven.
Met vriendelijke groeten, Marijke

Job
7 jaren geleden
Antwoord aan  marijke beijer

NS dagkaarten kunnen niet worden geruild. Kijk voor de zekerheid op de verpakking.

dilara
7 jaren geleden

kan je na 28 mei ook kaartjes kopen of is dat daarna niet mogelijk? ikwou graag op 29 mei ( maandag ) naar de kruidvat gaan.

joep
7 jaren geleden

verkoop nou eens en voor altijd week treinkaartjes voor die prijs net als BLOKKER.in de weekenden is het gepland onderhoud door ProRail!!!!! dus geen trein maar bussen.lekker hé firma kruitvat.ligt de boel maar weer op.

Derya
7 jaren geleden

Ik heb 2 kaartjes gekocht, maar wegens werkzaamheden geen treinen maar bussen ivp 1:20 doe 3 uur naar Den Haag handig zeg doe dan maar net als blokker en etos ook door de weeks reizen👎🏻😡

M. Simsek
7 jaren geleden

mijn man komt aan op schiphol 1ste pinksterdag op zondag, is het kaartje dan geldig? Hij heeft het kaartje dus nodig, kan ik het online kopen en naar hem versturen, zodat hij het kan printen en gebruiken?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  M. Simsek

1e pinksterdag is een zondag, dus dat kan. Het is geen e-ticket, het is een fysiek ticket, die moet u man bij zich hebben. Dus wordt lastig om dat naar hem toe te sturen.

Anoniem
7 jaren geleden

Mag ik met het kruidvatkaartje op tweede pinksterdag reizen?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Nee

Annie
7 jaren geleden

Ik wil graag 2 kaartjes met voordeel korting lukt niet per PC vervelend

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Annie

Deze actie is inmiddels verlopen

Edwin
7 jaren geleden

Een dag duurt 28 uur?! Als ik zat 19h de heenreis aanvang kan ik dan 24h later, zondag 19h de terugreis aanvangen met zo’n kaartje?

Annie lenkens
7 jaren geleden

Zijn er nog treinkaartjes te koop bij Krijtvat

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Annie lenkens

Nee. Je kunt andere aanbiedingen vinden via: http://www.treinreiziger.nl/prijsvergelijker/

fartuun
6 jaren geleden

Ik wil graag aanbieding van de trein

A.godefroy
6 jaren geleden

Ik heb het ticket gekocht geen mail gekregen ook nniet bij de spammail.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  A.godefroy

Dan morgen even contact opnemen met Kruidvat en de betaalgegevens bij de hand houden.

Okke
6 jaren geleden

Wat een rotsysteem hebben ze nu met die kaartjes. Voor bejaarden is het te ingewikkeld, en jongeren (35-) hebben al jaren geen printer meer om dat E-Ticket uit te printen (is erg fijn als je op zaterdag een ticket koopt om er op zondag mee weg te gaan en bij het activeren kom je er achter dat dat klote systeem van de NS geen QR codes kan/wil scannen van je mobiel).

Het systeem met een papieren OV-kaartje was vele malen fijner!

christina
6 jaren geleden

Hi I purchased the ticket at the store. But is is said I cannot use the cash recipt as the ticket. How to activate the ticket for travel? can someone guide me

lucky
6 jaren geleden

waneer komt de winkelactietreinkaart zoals ah en kruitvat die wegwerpekaart kopen ik wil februari en maart verreizen naar flevoland en brabant als niet op tijd is moet ik dalvoordeel gebruiken die ietje duurder is