fbpx

Metrostations Amsterdam ontruimd vanwege kortsluiting

09 dec 2011 15:17

De Amsterdamse vervoerder GVB heeft vrijdagmiddag op last van de brandweer het metroverkeer tussen Weesperplein en Amsterdam Centraal stilgelegd. De stremming zal naar verwachting van het GVB tot 16:00 uur duren. GVB zet pendelbussen in, ook kunnen reizigers gebruik maken van de trein.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is het metroverkeer gestaakt na ernstige rookontwikkeling. Die was het gevolg van een brandje in een hoogspanningsruimte bij station Nieuwmarkt. "Het vuur was snel geblust, maar vanwege de rookontwikkeling moesten de stations toch worden ontruimd. De komende uren worden gebruikt om de tunnels te luchten."

Metrolijnen 53 en 54 in de richting van Amsterdam Centraal rijden tot Weesperplein. Metro 51 gaat niet verder dan Spaklerweg. Tot wanneer de beperkingen gelden is onduidelijk. Aanvankelijk meldde GVB op haar website dat het wel eens tot 20:00 uur kon duren, dat is inmiddels aangepast naar 18:00 uur. Tegenover persbureau Novum Nieuws heeft het GVB echter laten weten dat de stremming rond 16:00 uur verholpen zal zijn.