fbpx

Nationale staking Belgie aangekondigd voor 30 januari

18 jan 2012 16:40

Een nationale staking is aangekondigd bij onze zuiderburen voor maandag 30 januari. 22 december werd door louter de overheidsdiensten gestaakt (zoals het openbaar vervoer), maar nu is er sprake van een staking op alle gebieden.

Het openbaar vervoer in heel België zal hoogstwaarschijnlijk verstoord zijn of helemaal niet rijden in België, van bussen tot treinen. Dat zorgt voor internationale reizigers waarschijnlijk voor problemen.

Tijdens de vorige staking van 22 december reden de internationale treinen eveneens niet in België, doordat ook de seingevers van spoorbeheerder Infrabel staakten. Hierdoor kon Thalys niet rijden, reed de IC Amsterdam-Brussel alléén in Nederland en reden Eurostar en de TGV niet van en naar Brussel.

Reizigers die van en naar Nederland reizen vanuit of door België in de periode van zondag 29 januari 22:00 uur tot en met maandag 30 januari, wordt aangeraden de website van NS International in de gaten te houden voor informatie, welke een paar dagen van tevoren zal verschijnen.