fbpx

NS-toegangspoortjes in Flevoland in de nacht gesloten

27 aug 2010 14:19

De Nederlandse Spoorwegen houden op de Flevolijn een proef met het ’s nachts sluiten van alle toegangspoortjes. Met de proef wordt bekeken wat voor effect het sluiten van de poorten heeft op de sociale veiligheid. 

De proef start op 2 september en zal plaatsvinden op tijden dat er geen treinen rijden. De toegangspoortjes gaan elke dag voor aankomst van de eerste trein weer open. De stations Almere Centrum en Almere Parkwijk zijn de eerste stations waarbij de proef zal plaatsvinden. Later volgen de andere stations aan de Flevolijn. Eind 2010 eindigt de proef. 

Met de proef wordt bekeken wat voor effect het sluiten van de poorten heeft op de sociale veiligheid. Daarmee kan gedacht worden aan graffiti en vandalisme. Met camera´s worden dit in de gaten gehouden.

Veel stations in Nederland krijgen de OV-chipkaartpoorten. Op dit moment staan ze op de meeste stations allemaal open. Een zeer klein aantal poortjes, meestal niet meer dan één per station, is gesloten als test. Alle stations zijn ook zonder OV-chipkaart toegankelijk.