fbpx

Treinongeluk Beieren: Dodental loopt op

Twee regionale treinen in de Duitse deelstaat Beieren zijn dinsdag frontaal op elkaar gebotst. Er zijn zeker acht doden en negentig gewonden. Daarvan zijn er veertig zwaar gewond en vijftien zelfs zeer zwaar, meldt de Duitse politie. Zij sluit niet uit dat het dodental nog stijgt.

  • Update (13:00u): inmiddels is het dodental gestegen naar 9. Er wordt nu gesproken over 81 gewonden, van wie tien zwaar.
  • Update 10 februari 10:44: Er zijn nu 9 doden. Eerder vandaag werd er gesproken over 11 doden, maar dat wordt nu tegengesproken door de politie.

Foto: Doden, tientallen gewonden en een enorme ravage. (c) ANP

Het dodental liep in de ochtend al op, aanvankelijk ging men nog uit van vier doden. De regionale treinen zijn van Meridian, een dochteronderneming van Transdev. (Transdev is ook in Nederland achtief met Veolia en Connexxion). Het ongeluk gebeurde rond zeven uur bij het plaatsje Bad Aibling tussen Holzkirchen en Rosenheim. Door de botsing ontspoorden beide treinen en één van de twee treinen is deels omgevallen. 

Het reddingswerk verloopt moeizaam. De plek van het ongeval ligt ingeklemd tussen een bos en een rivier en is moeilijk bereikbaar.Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onduidelijk. Het is het zwaarste treinongeluk in Beieren sinds 1975. In de treinen zaten voornamelijk forenzen; scholieren hebben deze week krokusvakantie.

Uit de wijde omgeving en zelfs uit Oostenrijk zijn hulpdiensten toegesneld om slachtoffers uit de wrakstukken te bevrijden en af te voeren. Het vervoer verloopt deels over het water. Aanvankelijk werd gedacht dat het alleen om een trein ging die was ontspoord. Later kwam de politie daarop terug en sprak van een botsing tussen twee treinen, zegt een woordvoerder tegen Bild.

Onder de doden bevinden zich beide machinisten van de treinen. Daarnaast zijn zeker ook twee andere medewerkers van de Transdev-dochter om het leven gekomen. Transdev Nederland reageert geschokt op het ongeluk. Bart Schmeink, CEO Transdev Nederland: “Het nieuws van het verlies van collega´s is afschuwelijk en komt in het hele bedrijf hard aan. Uiteraard willen wij ook heel graag weten hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden van onze collega’s en alle slachtoffers en andere betrokkenen bij dit vreselijke ongeluk.”

(c) ANP / Treinreiziger.nl. Foto: ANP