fbpx

Treinverkeer Amsterdam – Almere hervat

De treinen van Almere naar Amsterdam en Utrecht rijden woensdagochtend weer gewoon zoals het hoort. Dat heeft een NS-woordvoerster gezegd. Op de trajecten Almere – Weesp en Almere – Naarden-Bussum ondervonden reizigers sinds zaterdag hinder en oponthoud door werkzaamheden voor de bouw van twee tijdelijke spoorbruggen bij de A1.

De werkzaamheden die afgelopen weekend begonnen, waren uitgelopen. Daardoor reden er maandag en dinsdag ook geen treinen op de trajecten Almere – Weesp en Almere – Naarden-Bussum. NS zette daar bussen in.

Deze werkzaamheden zijn nu afgerond. Rover had dinsdag felle kritiek op Rijkswaterstaat, die de werkzaamheden uitvoerden. De vereniging wilde dat staatssecretaris Mansveld zou ingrijpen.

Tijdens de werkzaamheden zijn de voorbereidingen gestart voor de bouw van een nieuwe spoorbrug. De spoorbrug zelf wordt pas in 2016 vernieuwd. Dat is omdat de Rijksweg verbreed wordt en de hudige spoorbrug dan niet meer lang genoeg is. Tijdens de werkzaamheden zouden een aantal stalen constructies geplaatst worden. Vanwege de beperkte werkruimte en het aantreffen van onvoorziene zaken in de bodem ging dit minder snel dan gepland.