fbpx

Treinverkeer Amsterdam gehinderd door spoedreparatie

27 mei 2015 21:55

Reizigers van en naar Amsterdam Centraal moeten woensdagavond vanaf 21:30 uur rekening houden met vertraging. Door een spoedreparatie rijden er geen treinen tussen Amsterdam Centraal – Weesp en tussen Amsterdam Centraal – Amsterdam Bijlmer. Daardoor kunnen er vanuit Lelystad, Utrecht en Amersfoort geen treinen rijden naar de hoofdstad.

  • Update: de spoedreparatie was uiteindelijk later klaar. Donderdag omstreeks zeven uur kon het treinverkeer volledig hervat worden.

Van Amsterdam richting Schiphol, Haarlem, Alkmaar en Hoorn is er wel treinverkeer mogelijk. Tussen Amsterdam Centraal en Weesp rijden er bussen. Reizigers tussen Amsterdam Centraal en Bijlmer kunnen gebruik maken van de metro. 

De spoedreparatie is nodig omdat er woensdagmiddag een brandje uit brak in een kabelgoot. Daardoor konden ook toen circa een half uur geen treinen rijden. ProRail wil niet het risico nemen dat het donderdag op een druk moment misgaat met die kabels en veel reizigers last ondervinden. Daarom is besloten het kabelsysteem direct buiten de spits te vervangen.

Het gaat om twintig kabels, die allemaal opnieuw moeten worden gelast. De kabelgoot waar de brand uitbrak ligt op een druk gedeelte, waar acht treinsporen liggen. De reparatie gaat de gehele nacht duren. Donderdagochtend moet het treinverkeer weer volgens planning kunnen rijden.