fbpx

Tweede 1200 loc gered voor Panorama Rail Restaurant

24 mrt 2016 11:02

Het Panorama Rail Restaurant van Railpromo is een succes. Ook dit jaar gaat het exclusieve restaurant weer rijden. Vanaf 1 april rijdt de restauranttrein twee keer per week. Vorig jaar reed de trein nog rond met één 1200-locomotief. Dit jaar heeft de trein ook een tweede locomotief. 

De tweede locomotief is woensdag gedoopt door de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan samen met chef-kok Julius Jaspers. De 65-jaar oude locomotief draagt vanaf nu de naam City of Amsterdam. De locomotief doet voortaan dienst als trekker van het Panorama Rail Restaurant voor wekelijkse rondritten door de Randstad.

Gasten krijgen tijdens de dinerrit een viergangenmenu geserveerd en zien daarbij de polders, bollenvelden en steden als Rotterdam, Den Haag en Gouda aan zich voorbij trekken. Dineren kan vanaf 100 euro per persoon.

Het Panorama Rail Restaurant is de enige dinertrein van Nederland, maar de trein is ook in andere opzichten uniek. De deels in Amerika gemaakte locomotief is de oudste locomotief die nog wekelijks rijdt met passagiers. Daarnaast bestaat de trein uit drie oud-TEE Rheingold-rijtuigen uit de jaren zestig en zeventig. De rijtuigen werden oorspronkelijk ingezet tussen Hoek van Holland en Milaan / Genève.

Vorig jaar werd de dinertrein eind augustus gelanceerd, aanvankelijk één keer per week. Inmiddels is de frequentie verdubbeld. De trein heeft een andere menukaart dan vorig jaar, toen Edwin Soumang de menukaart samenstelde. Een ander verschil is de prijs. Vorig jaar kostte een diner minimaal 125 euro, dit jaar is dineren al mogelijk vanaf 100 euro. Het gaat om een viergangenmenu.