fbpx

Werkzaamheden in het weekend van 28 en 29 april

ProRail heeft in het weekend van 28 en 29 april vier omvangrijke werkzaamheden gepland. Eén daarvan is Alphen a/d Rijn – Bodegraven, waar de werkzaamheden negen dagen duren.

Haarlem – Voorhout, zaterdag tot 17:30
ProRail voert hier reguliere onderhoudswerkzaamheden uit om het spoor in goede staat te houden. Er rijden geen treinen maar stopbussen. De helft van de Intercity´s tussen Leiden en Amsterdam die normaal via Haarlem rijden, worden omgeleid via Schiphol. Reizigers tussen Amsterdam en Leiden reizen dan ook via Schiphol.

Leiden Centraal – Bodegraven, zaterdag
In het kader van reguliere werkzaamheden kunnen er geen treinen rijden. De treinen worden vervangen door stopbussen. Let op dat er ook stopbussen in plaats van treinen rijden tussen Alphen a/d Rijn en Gouda.

Reizigers tussen Leiden Centraal en Utrecht reizen via Schiphol en reizigers tussen Leiden Centraal en Gouda/Woerden reizen via Den Haag Centraal. Door de werkzaamheden Alphen – Gouda rijden er ook minder Intercity´s tussen Den Haag en Utrecht.

Tilburg – Eindhoven, hele weekend
In de nacht kan er gereisd worden met de vervangende snelbussen. Overdag reizen reizigers om via Den Bosch. Tussen Tilburg en Oisterwijk rijden stopbussen. Deze stopbussen rijden ook naar Tilburg Universiteit, maar daar rijdt de Sprinter Utrecht – Den Bosch – Tilburg – Breda ook nog.

Alphen a/d Rijn – Gouda, zaterdag 28 april tot en met zondag 6 mei
Door onder andere spoorvernieuwing, werk aan bruggen, werk aan de bovenleiding ten behoeve van de RijnGouweLijn rijden er geen treinen. Er rijden bussen.

Den Haag Centraal / Rotterdam Centraal – Utrecht Centraal, zaterdag en zondag
De helft van de Intercity´s vervalt door de werkzaamheden Alphen – Gouda. De Intercity´s die rijden pendelen tussen R´dam / Den Haag en Utrecht.

Andere werkzaamheden
Ten behoeve van het testprogramma van de nieuwe Hanzelijn rijden er zondag tot 07:00 geen treinen tussen Zwolle en ´t Harde. Tussen Haarlem en Beverwijk rijden zondag tot 13:00 geen treinen door werkzaamheden.