fbpx
Foto: Daud Pechler

LIVE: Treinverkeer Brabant valt stil door sneeuw

27 dec 2014 10:19

Het treinverkeer in vrijwel heel Noord-Brabant is zaterdagochtend vast gelopen door winterse omstandigheden. Rond tien uur reden er geen treinen rond Roosendaal, Lage Zwaluwe, Breda, Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Aan het einde van de ochtend is het treinverkeer weer hervat.

16:30u
Zondag rijden de treinen weer volgens de normale zondagsdienstregeling. Vandaag geldt er een aangepaste dienstregeling, waardoor er op een aantal trajecten veel minder treinen rijden. Het treinverkeer wordt inmiddels overal weer volledig opgestart, ook tussen Breda en Roosendaal. 

15:44u
Al uren lang meldt NS dat er tussen Breda en Roosendaal geen treinen rijden als gevolg van een eerdere verstoring. In Noord-Brabant rijden nog steeds minder treinen. Vooral de intercity´s Den Haag – Venlo lijken structureel uit te vallen. NS verwacht dat rond 17.00 uur de meeste treinen weer zullen rijden volgens de aangepaste dienstregeling.

14:10u
In Noord-Brabant en Limburg zorgt het winterweer nog steeds voor vertraging. Op veel trajecten rijden wel weer treinen. Alleen tussen Breda en Roosendaal en tussen Deurne en Venlo rijden geen treinen. Door een dier op het spoor rijden er eveneens geen treinen tussen Roermond en Weert.  Rond Eindhoven, Den Bosch en Roosendaal rijden nog steeds minder treinen. Ook op de HSL rijden er minder treinen. 

11:30u
Het treinverkeer in Noord-Brabant en Zuid-Nederland wordt weer hervat. Er kunnen nog wel treinen uitvallen. Eerder reden er geen treinen rond Den Bosch, Tilburg, Breda, Eindhoven en Roosendaal.

11:00u
Ook bussen hebben in delen van Nederland hinder van de sneeuw. Hermes meldt: "Door sneeuw en gladheid loopt het busvervoer in veel delen van het land vertraging op. Arnhem: er rijden geen bussen in de hoger gelegen delen van de stad, i.v.m. gladheid. Eindhoven en omgeving: dienstregeling gestaakt door sneeuwval". Volgens RET heeft de Rotterdamse metro last van het winterweer. Arriva, die in Noord-Brabant rijdt, maakt op de website geen melding van een verstoorde dienstregeling. Er is alleen een bericht te lezen dat er geen aangepaste dienstregeling is bij Arriva. Op Twitter stelt het vervoersbedrijf desgevraagd dat het wel hinder heeft van het winterweer. Reizigers worden daarover alleen niet geïnformeerd. 

10:45u
In heel Nederland geldt een aangepaste dienstregeling, maar in Noord-Brabant en in delen van Limburg is het treinverkeer volledig stilgevallen. Door het groot aantal verstoringen lukt het NS niet om de reisplanner up-to-date te houden, meldt het bedrijf zelf. "Stel uw reis zo mogelijk uit. Wij verwachten dat deze situatie in elk geval tot in de loop van de dag duurt. Op dit moment is het helaas niet mogelijk om de reisinformatie up-to-date te houden door de grote drukte op het spoor. Wij doen ons uiterste best om u zo spoedig mogelijk weer actuele informatie te geven. Zodra de reisinformatie betrouwbaar is zullen we dat hier melden", meldt het spoorbedrijf op ns.nl.

De rode spoorlijnen zijn omstreeks 10:15 uur gestremd. Bron: Spoorkaart NS.

Ook het treinverkeer tussen Rotterdam Centraal en Hoek van Holland is stilgevallen. Op de HSL rijden minder treinen.

Foto: Daud Pechler