fbpx

Nachttrein Amsterdam – Praag: vanaf april 2022?

Met de trein naar Praag of bijvoorbeeld Dresden? Dan is een nachttrein een prima oplossing. Vanaf april 2022 wil European Sleeper samen met RegioJet een nachttrein naar Praag introduceren.

Nieuwe nachttrein vanaf Brussel

In het verleden reed er al een slaaptrein vanuit Nederland naar Praag. Dat was de City Night Line van Deutsche Bahn. Die trein is echter per 14 december 2014 geschrapt. Dat tot onvrede tot veel reizigers. Weliswaar is Praag ook goed overdag per trein bereikbaar, maar die reis duurt vrij lang.

Daarom is het goed nieuws dat European Sleeper en RegioJet nu de nachttrein nieuw leven in willen gaan blazen. De nachttrein Amsterdam – Praag zal in Brussel of Oostende gaan starten. Mogelijk krijgt de treindienst ook rijtuigen naar Warschau. De bedoeling is dat de trein in Nederland naast in Amsterdam ook in Rotterdam en mogelijk ook in Roosendaal gaat stoppen.

Dienstregeling en details

De exacte dienstregeling van de nieuwe nachttrein naar Praag is nog niet bekend, maar de verwachting is dat de trein omstreeks 23:00 uur zal vertrekken uit Amsterdam. Rond 6:00 uur wordt de trein vervolgens in Berlijn verwacht, en rond 10:00 uur in de eindbestemming Praag. Richting Nederland zal de trein rond 19:10 uit de Tsjechische hoofdstad gaan vertrekken. Omstreeks 6:00 uur komt de trein in Amsterdam aan. Een uurtje later volgt Rotterdam.

Precieze details zijn nog onduidelijk, maar de verwachting is dat de trein zitrijtuigen en ligrijtuigen zal hebben. Zodra er meer bekend is over deze aangekondigde nachttrein, dan zullen we dat hier melden.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.